Boris Novković

Boris Novković  - Ulaznice

"Kuda idu izgubljene djevojke?"

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Boris Novković. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Boris Novković je hrvatski pjevač, skladatelj i kantautor. Izrazito je kantautorski orijentiran sa glazbenim pop-rock opredjeljenjem.


Prvi album izdao je 1986. pod nazivom "Kuda idu izgubljene djevojke". Najprodavaniji je u produkciji Nikše Bratoša izdao godinu poslije pod nazivom "Jači od sudbine". Njegov bend koji ga prati je Noćna Straža.


Novi veliki uzlet Boris doživljava albumom “Ostvaren San” na kojem je surađivao sa mladim producentom Jerkom Marićem u koji 2005. ostvaruje zlatnu nakladu, a hit pjesma pobjednica Dore “Vukovi umiru sami” poharala je vrhove top lista Hrvatske i svih zemalja regije. S Franjom Valentićem je bio autor glazbe za pjesmu "Moja štikla", koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2006.


Boris Novković je sudjelovao na Međunarodnom festivalu u Maleziji (Kuala Lumpur).
Sudionik je gotovo svih domaćih festivala (Festival zabavne glazbe "SPLIT", Melodije hrvatskog Jadrana, Hrvatski radijski festival, "Zagrebfest") i dobitnik velikog broja nagrada.


Dobitnik je najvećeg hrvatskog diskografskog priznanja "Zlatne ptice" 1999.g za preko milijun prodanih nosača zvuka te je nositelj statusa hrvatskog glazbenog umjetnika. 2011. je izabran za predsjednika Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).


Jedan je od najizvođenijih hrvatskih autora i izvođača na Hrvatskom radiju kao i na području etera čitave regije. Skladao je pjesme i za druge izvođače: Tatjana Matejaš Tajči, Tony Cetinski, Leteći odred, Severina , Danijela , Srebrna Krila , Giuliano , Crvena Jabuka, Kemal Monteno i mnoge druge.