UVJETI KORIŠTENJA

UVJETI KORIŠTENJA

Eventim d.o.o. nije organizator ponuđenih događanja. Događaj vodi organizator, koji također izdaje ulaznice. Eventim d.o.o. djeluje samo kao distributer za prodaju ulaznica u ime organizatora i stoga ne snosi nikakvu odgovornost u vezi organizacije događaja i / ili njegovog održavanja te zbog toga nije odgovoran za povrat novaca.

Naručivanje

Sve internet narudžbe ulaznica su obavezujuće i uz obvezu plaćanja te ne mogu biti otkazane ili izmijenjene. Za naručivanje preko interneta pratite sljedeće korake:

Korak 1 - biranje događanja i ulaznica prema cjenovnoj kategoriji;

Korak 2 – biranje načina dostave;

Korak 3 – biranje načina plaćanja i upisivanje osobnih podataka;

Korak 4 – pregled svih podataka, zadnja kontrola, prihvaćanje općih uvjeta te prosljeđivanje narudžbe;

Korak 5 – potvrda narudžbe od strane Eventima d.o.o.

Plaćanje

Ulaznice kupljene putem webshopa mogu se platiti bankovnom karticom, opcijom plaćanja unaprijed ili aplikacijom KEKS pay.

U slučaju kupnje ulaznica obročnim plaćanjem (dvije rate), kupac postaje vlasnik ulaznica u trenutku uplate posljednje od dvije rate. Partneri Eventima d.o.o. u prodaji ulaznica zadržavaju pravo na primjenu vlastitih načina naplate. Svaka ulaznica postaje važeća nakon cjelokupne uplate. Uvođenjem zakona o fiskalizaciji, ulaznica više nema vrijednost računa već se izdaje račun uz kupljenu ulaznicu i kojeg je potrebno sačuvati do dana održavanja događaja. Ukoliko se događaj odgodi ili otkaže, nije moguće vratiti ulaznicu i ostvariti povrat sredstava bez predočenja računa. Za kupce iz inozemstva prilikom terećenja vaše kreditne kartice, iznos u kunama prikazan na Internet trgovini će se konvertirati u vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičnih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj Internet trgovini.

Preračunavanje (konverzija) u slučaju dvojnog prikazivanja cijena (EUR/HRK) je izvršeno po tečaju 1 EUR=7,53450 HRK

Dostava ulaznica

Eventim d.o.o. ne prihvaća odgovornost za ulaznice izgubljene u pošti te ne prihvaća odgovornost za pravilnu dostavu od strane trećih osoba kao što su poštanski uredi ili druge kurirske službe. Eventim d.o.o. ne preuzima odgovornost za troškove nastale zbog nedostavljanja ulaznica. Eventim d.o.o. ne prihvaća otkazivanja, promjene, povrat novca (troškovi dostave, usluge, itd.)

Ovisno o događaju, možete izabrati sljedeće načine dostave ili podizanja ulaznica u Eventim d.o.o. webshopu na stranici www.eventim.hr:

  • KURIRSKA DOSTAVA

Kurirska dostava u roku od 3 radna dana Informacije o statusu pošiljke možete pratiti na linku: https://posiljka.posta.hr/

Informacije o pošiljkama mogu dobiti i na broj telefona 072/303-304 ili na mail info@posta.hr

  • PREPORUČENA POŠTA (inozemstvo)

Dostava u roku od 14 radnih dana.

Informacije o statusu pošiljke možete pratiti na linku: https://posiljka.posta.hr/

  • GLS DOSTAVA (unutar Hrvatske)

Najava isporuke putem SMS-a ili e-pošte.

Isporuka u roku od 48h do 168h (ovisno o lokaciji isporuke paketa).

Informacije o statusu pošiljke možete pratiti na linku: https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke?match=

Mogućnost dostave u Paket Shop (lokacije možete provjeriti na sljedećem linku: https://www.paket.hr/paketshop)

  • GLS DOSTAVA (inozemstvo)

Dostava u roku od 7 radnih dana.

Informacije o statusu pošiljke možete pratiti na na linku: https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke?match=

  • PODIZANJE ULAZNICA NA BLAGAJNI

Ako su ulaznice plaćene na vrijeme, iste se mogu podići na dan događanja na blagajni, ukoliko postoji ta mogućnost (sat i pol prije početka događaja a najkasnije pola sata nakon početka događaja)

  • PREUZIMANJE U ODREĐENIM POSLOVNICAMA

Nakon kupnje ulaznica uz odabir preuzimanja u određenim poslovnicama, kupac će ulaznice moći preuzeti uz predočenje koda zaprimljenog u potvrdi narudžbe u određenim poslovnicama. Popis poslovnica gdje je moguće preuzeti ulaznice dostupan je u potvrdi narudžbe i na stranici Eventima (Link: https://www.eventim.hr/hr/news/2017/11/new-delivery-option-at-eventim-hr-639821.html).

  • PRINT@HOME

Nakon kupnje ulaznica uz odabir „print@home“ načina preuzimanja, kupac zaprima ulaznice u pdf obliku na e-mail adresu, ili ih može preuzeti sa svog Eventim korisničkog računa, te istu otisnuti na vlastitom štampaču. Ovakve ulaznice biti će provjeravane/skenirane na ulazu događaja.

  • E-ULAZNICA

Nakon kupnje ulaznica, kupac zaprima e-ulaznice u elektroničkom obliku QR koda gdje svaka ulaznica ima jedinstveni QR kod.

Povrati i zamjene

Sukladno čl. 86 st. 1 t. 12. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora na daljinu (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju. Eventim d.o.o nije odgovoran u slučaju gubitka ili oštećenja već kupljene/ dostavljene ulaznice. U slučajevima ulaznica kupljenih putem prodajnih mjesta ponovno izdavanje nije moguće. U slučajevima ulaznica za događanja u Hrvatskoj kupljenih putem Eventim web stranice ponovno izdavanje ulaznica/e može biti naplaćeno.

Otkazivanje događaja, promjene, povrat novca

Eventim d.o.o. nije organizator ponuđenih događanja. Događaj vodi organizator, koji također izdaje ulaznice. EVENTIM d.o.o. djeluje samo kao distributer za prodaju ulaznica u ime organizatora i stoga ne snosi nikakvu odgovornost u vezi organizacije događaja i / ili njegovog održavanja te zbog toga nije odgovoran za povrat novaca. No, to ne znači da ne činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali povrat novca. Ako organizator događaja odluči odgoditi događaj ili promijeniti mjesto održavanja, ulaznica će, bez obzira na razloge odgode ili promjene, vrijediti za novi datum ili novo mjesto održavanja događaja. Organizator događaja će odlučiti mogu li se ulaznice vratiti, nadoknaditi ili zamijeniti. U slučaju otkazivanja ili odgode događaja i povrata novca, iznos cijene ulaznice, umanjen za sve dodatne troškove (troškovi dostave, usluge, itd.), bit će vraćen kupcu isključivo na prodajnom mjestu gdje su ulaznice kupljene i to najviše dva mjeseca od predviđenog datuma održavanja, osim u slučaju ako je Eventim d.o.o. ispunio svoje financijske obaveze prema organizatoru događaja te se u tom slučaju povrat vrši direktno od organizatora događaja o čemu će Eventim d.o.o. pravodobno obavijestiti prodajno mjesto. U rijetkim slučajevima (npr. promjene u cijenama od strane organizatora, dodatne naplate tražene od organizatora, itd.) može doći do situacije u kojoj se naplaćuje viša cijena ulaznice od one istaknute na ulaznici. U tom slučaju Eventim d.o.o. će refundirati samo cijenu ispisanu na ulaznici. Dodatni troškovi kao što su troškovi dostave, neće ni u kojem slučaju biti refundirani. U slučaju da se događaj otkaže, ulaznica se može vratiti radi povrata novca u roku od dva mjeseca nakon planiranog datuma događanja i to na mjestu na kojem je kupljena (ako je ulaznica kupljena putem interneta, vraća se na adresu Eventim d.o.o. ureda: Ulica Vice Vukova 8, Zagreb; nakon čega će biti stornirana, a novac vraćen na kreditnu karticu ili tekući račun – dok god uvjeti korištenja organizatora ili mjesta događanja to dozvoljavaju). U slučaju otkazivanja, odgađanja ili drugih promjena programa, neće biti izvršen povrat novca za povezane troškove (npr. prijevoz, hotelski smještaj, cijena dostave itd.). U slučaju otkazivanja, odgađanja ili druge promjene, Eventim d.o.o. nije dužan obavijestiti svoje kupce o nastalim promjenama. Uvođenjem zakona o fiskalizaciji, ulaznica više nema vrijednost računa već se izdaje račun uz kupljenu ulaznicu i kojeg je potrebno sačuvati do dana održavanja događaja. Ukoliko se događaj odgodi ili otkaže, nije moguće vratiti ulaznicu i ostvariti povrat sredstava bez predočenja računa.

Naknada za obradu narudžbe

Od 03. travnja 2017. godine naplaćuje se naknada za obradu narudžbe ulaznica. Naknada za obradu narudžbe predstavlja pokriće nužnih administrativnih i materijalnih troškova, troškova bankovnih transakcija te ostalih operativnih troškova. Naknada za obradu narudžbe naplaćuje se po narudžbi i ne ovisi o broju ulaznica u narudžbi. Od 02. svibnja 2023. naknada za obradu narudžbe iznosi 2 EUR / 15,07 KN.

Eventim d.o.o. voucher - poklon bon

Eventim d.o.o. voucher - poklon bon se mora iskoristiti u cijelosti do datuma navedenog na istom. Povrat razlike sredstava ukoliko je cijena ulaznica niža od vrijednosti vouchera se ne vraća.

EVENTIM.STREAMING

Korisnik, da bi mogao koristiti usluge Eventim.streaming, treba stvoriti korisnički račun na www.eventim.hr. Stvaranje korisničkog računa, kao i aktiviranje i korištenje korisničkog računa za korisnika su besplatni. Aktivacija korisničkog računa, od strane Eventim.hr, odvija se odmah nakon dovršetka izrade korisničkog računa. Ako je korisnički račun uspješno aktiviran, korisnik će dobiti potvrdu e-poštom. Tada se korisnik može prijaviti na Eventim.streaming koristeći svoje korisničko ime i lozinku. Eventim.hr nije dužan korisniku dopustiti stvaranje korisničkog računa, niti prihvatiti takvu registraciju. Eventim.hr može odbiti stvaranje korisničkog računa, privremeno blokirati korisnički račun ili ograničiti pojedinačne funkcije bez navođenja razloga. Svaki novi pristup korisničkom računu od strane korisnika zahtijeva postupak autentifikacije koji se provodi unosom korisničkog imena i lozinke. Korisnik je dužan osobne podatke o pristupu čuvati u tajnosti od neovlaštenih trećih strana. Korisničko ime i lozinka moraju se čuvati s posebnom pažnjom kako treće strane ne bi mogle dobiti pristup takvim podacima. Ako korisnik sazna da su neovlaštene treće strane upoznate s podacima o pristupu, o tome mora odmah obavijestiti Eventim.hr. Korisnik može samo osobno koristiti svoj korisnički račun. Eventim.hr pretpostavlja su sve radnje i izjave dane u korisnikovom korisničkom računu izvršene od strane korisnika osobno, osim ako nije napomenuto drugačije.

Zaštita podataka

Korisnik prihvaća da osobni podaci mogu biti elektronski obrađeni od strane Eventima d.o.o. za potrebe izvršenja usluge. U skladu s pravnim odredbama, korisnik prihvaća da se njegovi podaci proslijede partnerskim firmama (tvrtkama kćerima ili podružnicama) kao i organizatorima pojedinih događaja za koje su ulaznice kupljene. Kupac ili korisnik usluga tvrtke Eventim d.o.o., prilikom registriranja i kupovine ulaznica, daje suglasnost tvrtki Eventim d.o.o. za slanje besplatnih obavijesti putem elektronske pošte ili telefonskog poziva, tj. putem podataka koji su ostavljeni elektronskih putem, sve do povlačenja pristanka ili do ispunjena svrhe pohranjivanja osobnih podataka. Tvrtka Eventim d.o.o., kao upravitelj osobnih podataka, poštuje privatnost svojih korisnika i obvezuje se da će osobne podatke, koji su prikupljeni tijekom registracije i kupovine, pažljivo obraditi i zaštiti ih sukladno sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka. Ako korisnik Eventim d.o.o. usluga, više ne želi primati obavijesti tvrtke Eventim d.o.o., može se od istih odjaviti. Upute za odjavu se nalaze na kraju svake elektronske obavijesti, u korisničkom računu, a korisnik se može javiti i na info@eventim.hr te na Eventim d.o.o., ulica Vice Vukova 8, 10000 Zagreb. Podaci se pohranjuju u elektroničkom obliku. Nakon završetka potrebe za vođenjem baze osobnih podataka ili na zahtjev sudionika, podaci se brišu. U trenutku prikupljanja osobnih podataka, svaki sudionik ima pravo na mogućnost pregleda, prepisivanja, kopiranja, dodavanja, popravljanja, blokiranja i brisanja osobnih podataka iz baze osobnih podataka, u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske. Korisnici podataka su administratori Eventim d.o.o. Facebook stranice (Eventim.hr), zaposlenici u odjelu marketinga te zaposlenici odgovorni za podršku kupcima. Bez izričitog pristanka kupca ili korisnika, osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama. Tvrtka Eventim d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške koje se mogu pojaviti prilikom posredovanja krivih, lažnih ili obmanjujućih podataka danih od strane kupca ili korisnika. Posjetitelj pristaje da, kao dio publike, bude snimljen zvučno i slikovno bez ograničenja. Zabranjeno je unošenje opreme za snimanje zvuka i slike, boca, limenki, oružja, pirotehničkih sredstava ili drugih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost. UPOZORENJE! Glasna glazba može oštetiti Vaš sluh. Kupnjom ulaznice posjetitelj neopozivo prihvaća uvjete koji vrijede na mjestu događanja i uvjete organizatora.

Podnošenje prigovora/reklamacija podataka

Sukladno čl. 10. st. 5. Zakonu o zaštiti potrošača, potrošaču omogućavamo podnošenje pisanog prigovora putem pošte na adresu Eventim d.o.o., ulica Vice Vukova 8, 10000 Zagreb i elektroničke pošte na e-mail adresu info@eventim.hr. Na zaprimljen prigovor dostavit ćemo pisani odgovor u roku od 15 dana od dana zaprimljenog pisanog prigovora.

Rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem sporazumno kao i Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Online rješavanje potrošačkih sporova

Obavještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka OVDJE.

Alternativno rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim normama, Eventim d.o.o. ne priznaje nikakvo alternativno tijelo za rješavanje potrošačkih sporova kojega bi potrošač tražio u skladu sa Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova. Eventim d.o.o. pruža internetsku prodaju na području HR te u potpunosti samostalno odrađuje elektroničko povezivanje s platformom za internetsko rješavanja potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je potrošačima dostupna OVDJE. E-mail adresa Eventim d.o.o. je: info@eventim.hr Navedeno slijedi iz Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) 524/2013 Europskoga parlamenta i Vijeća za online rješavanje potrošačkih sporova te iz izmjene Uredbe (ES) 2016/2014 i Direktive 2009/22/ES.

Sudska nadležnost Za sve sporove koji ne mogu biti riješeni sporazumom, nadležan je sud u Zagrebu.

UVJETI KORIŠTENJA, Eventim d.o.o., VERZIJA 6.0, Zagreb, 02.05.2023.

Arhiv uvjeta korištenja na snazi do 01. 05. 2023.