ZG ETNO STAGE

ZG ETNO STAGE  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za ZG ETNO STAGE. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

“ZG ETNO STAGE 2019.”


  


Ovog prosinca u maloj dvorani KD “Vatroslava Lisinskog” održava se prvi u nizu tradicionalnog festivala etno glazbe - “ZG ETNO FEST”


 


 


Od 16. do 18. prosinca Zagreb će ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. Mala dvorana Vatroslava Lisinskog tako će na četiri dana postati mjesto spajanja izvornih tradicionalnih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojim izvedbama ugrijati Kries, Mostar Sevdah Reunion, Bilja Krstić & Bistrik orkestar te Luboyna.


 


Prvu večer, 16. prosinca, kao domaćini ovog posebnog glazbenog događaja, otvorit će grupa Kries. Njihovo stvaralaštvo odličan je primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe. Naslonjeni na arhaične hrvatske napjeve te nošeni šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, članovi grupe Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval...) sa sadašnjošću (gitara, bas, bubnjevi). Kries ima kultan status na world music sceni. Svirali su i na brojnim svjetskim festivalima, a ovog prosinca predstavite će se i u intimnom prostoru “hrvatskog hrama glazbe”.


 


U utorak, 17. prosinca, s novim osvježenim konceptom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim publici će se predstaviti najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori - Mostar Sevdah Reunion. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta! Spoj iskustva i mladosti, spoj sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima okarakterizirat će ovu koncertnu večer.


 


Treća večer, 18. prosinca “Zg Etno Stage”-a, rezervirana je za istinsku world music divu i njezin orkestar. Bilja Krstić i Bistrik orkestar pretaču tradicionalne i etno elemente u modernu umjetnost. Godine 2001. u fuziji tradicionalne muzike i suvremenog aranžerskog postupka pridružuje joj se Bistrik orkestar. Zajedno su, kako na domaćem terenu tako i diljem svijeta, postigli velike uspjehe koje su nedavno okrunjeni s nedavnim uvrštavanjem pjesme „Sedi moma na visoko“ uvrštena na respektabilnu kompilaciju „A Woman`s World „ (ARC Music).


  


“ZG ETNO FEST” organizira se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.