Zdravko Čolić

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

dostupni Fan Reporti

  1. COLA

    Andreja Rauch Sirotic u Maribor dana 13.05.2016

    Svaki koncert od Cole za mene je neopisiv uzitak, dozivljaj. Mojim sinovima I suprugu sam vec dosadna s tim koliko ga obozavam I stalno slusam pjesme u autu...al briga me. BIG FAN SAM I UZIVAM U TOME! !
  2. Čola

    Višnja u Rijeka dana 11.06.2020

    To je ljubav to se voli♥️,Jednostavno od kad znam za sebe tu je Čola bio i ostao. Svi me povezuju sa njegovim imenom. Brojnim dane do koncerta u Opatiji.

O izvođaču

Zdravko Čolić (Sarajevo, 30. svibnja 1951.), bosanskohercegovački je pjevač zabavne glazbe i svojevremeno najveća jugoslavenska pop-zvijezda.


Prvi službeni pjevački nastup imao je kao pjevač grupe Ambasadori 1969. godine u kojoj je pjevao dvije i pol godine. Svirali su R&B, pjesme Jamesa Browna i grupe "Chicago". Godine 1971. upoznaje Kornelija Kovača koji ga je pozvao u tada vrlo poznatu Korni grupu. No, Čolić je u "Korni grupi" ostao samo šest mjeseci, a na njegovo mjesto je došao Zlatko Pejaković. Vratio se u Sarajevo i odlučio se za solističku karijeru. Tako je nastupio na festivalu Vaš šlager sezone u Sarajevu 15. travnja 1972. godine s pjesmom Kemala Montena "Sinoć nisi bila tu". Pjesma u cijeloj zemlji postaje veliki hit, a danas se ubraja u neke od Čolinih najljepših pjesama. Od tog trenutka počinje Čolina solo karijera, kojom će se uzdići na mjesto naše najveće estradne zvijezde.


Ubrzo postaje najveća jugoslavenska pop-zvijezda čija je popularnost dosegla dotad nezabilježene razmjere. "Bling blinge blinge bling", "Zelena si rijeka bila", "Zvao sam je Emili", "Ljubav je samo riječ", "April u Beogradu", „Pusti, pusti modu“, „Pjevam danju, pjevam noću“ danas se ubrajaju u najveće hitove ovih prostora.


Velika turneja uslijedila je 2008. godine, a završena je po većim gradovima bivše Jugoslavije. Turneja je završena koncertom na Marakani, 30. lipnja 2001. godine, na kojoj se ovaj put okupilo oko 80.000 ljudi, a pred malim ekranima više od 4.000.000 ljudi je pratilo direktan prijenos koncerta. Album "Okano" proglašen je za album godine u gotovo svim zemljama bivše domovine, pjesma "Okano" za hit godine, a Zdravko Čolić za osobu godine.


Krajem 2006. na tržištu se pojavljuje novi, 12. album Zdravka Čolića nazvan "Zavičaj". Album nastavlja tradiciju etno-pop zvuka, koju Čolić redovito njeguje na svojim albumima u zadnjih dvadesetak godina. Među pjesmama inspiriranim Sarajevom, Bosnom i tamburašima izdvajaju se pjesme : "Bembaša", "Merak mi je", "Svadbarskim sokakom" i "Anđela". Balade "Vrijeme" i "Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi" potpisuju Arsen Dedić odnosno Đorđe Balašević.