Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje  - Ulaznice

Das ist Walter

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Zabranjeno pušenje. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Zabranjeno Pušenje sarajevski je rock sastav nastao kao klasičan “garage” bend. Trenutnu postavu čine Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov, Paul Kempf i Dejan Orešković.


Ozbiljniji početak rada grupe vezan je uz kultni meeting point mladih muzičara i umjetnika “Zaborav” u kojem su grupe imale probe i prve nastupe, uglavnom za lokalne fanove. Svoj koncept su nazvali “New primitiwes” dajući svom radu dozu ironije i satire.
Članovi grupe pokrenuli su i uspješan humoristički show u suradnji s mladim sarajevskim glumcima nazvan Top lista Nadrealista koji je bio kritike socijalističkog društva.


Tek 1984. godine izdaju prvi album “Das ist Walter”. Početna naklada bila je 3.000 komada, a prodan je u preko 100.000 primjeraka postavljajući time rekord.


Grupa 1984. kreće na veliku YU turneju (60 koncerata) po najvećim dvoranama i postaje najveća Jugoslavenska rock atrakcija.


Ogroman uspjeh turneje nije po volji rigidnog režima i u montiranoj aferi se članovi “new primitiwes” pokreta optužuju za vrijeđanje Tita i socijalizma. Grupa se skida sa svih TV i radio stanica, a svi klubovi otkazuju već ugovorene koncerte grupe.
U ovoj atmosferi snima se drugi album Zabranjenog Pušenja nazvan “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, čiji izlazak je popratila medijska šutnja, ali i izvrsne kritike i velike simpatije javnosti.


Godine 1987., izlazi im album “Pozdrav iz zemlje Safari” koji vraća grupu u sam vrh YU rock-a. Turneja 1987. je ujedno i najveća turneja benda do tada.


Grupa je za vrijeme rata uvijek pokušavala razveseliti sugrađane i završava novu seriju “TLN – ratno izdanje”.


Godine 1997., izlazi im prvi poslijeratni album - “Fildžan viška”.
U međuvremenu, bend uz podršku kanadske, norveške i američke ambasade pokreću muzičke radionice za djecu i mlade – žrtve mina. Grupa unutar par tjedana druženja, dobiva priliku podijeliti svoja muzička, poslovna i životna iskustva.


Zabranjeno Pušenje održalo je koncerte diljem Europe, SAD-a, Kanade i Australije. U Sarajevu su održali koncert pred 15.000 ljudi, dok su u Zagrebu proslavili 30 godina karijere pred 5000 ljudi.


Dosad su izdali 13 albuma od kojih su dva live i tri kompilacije.