TRIVIUM

TRIVIUM  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za TRIVIUM. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Trivium je heavy metal sastav iz Orlanda na Floridi, SAD. Poznati su po svojoj stilskoj mješavini heavy metala, metalcorea, thrash metala i melodičnog death metala. Do sada su prodali više od milijun albuma diljem svijeta.


Sastav je formiran 2000. godine.


Godine 2003., Trivium rade na prvom demou visoke kvalitete i šalju ga u Njemačku u diskografsku kuću Lifeforce. Diskografska kuća je dogovorila snimanje prvog albuma.


Trivium je okarakteriziran kao heavy metal, thrash metal, metalcore, melodični death metal, te progresivni metal i groove metal. Sastav je tijekom godina dosta mijenjao zvuk, od melodičnog death metala poput In Flamesa do thrash metal zvuka kao Metallica. Poznati su i po korištenju gitara sa 7 žica na trećem i četvrtom studijskom albumu. Sastav koristi melodično pjevanje i growl vokale, izuzevši The Crusade i Vengeance Falls u kojima preteži melodično pjevanje.


Liričke teme ovog sastava su život, smrt, dobro, zlo, patnja i mitologija. Na albumu The Crusade govore o poznatim ubojstvima iz 20. stoljeća, dok na albumu Shogun govore o grčkoj i japanskoj mitologiji


Sastavi koji su utjecali na Trivium su Metallica, Pantera, Megadeth, Slayer, Anthrax, In Flames, Children of Bodom, Dream Theater, Korn, Slipknot, Machine Head, Arch Enemy, Death, Judas Priest, Black Sabbath, Guns N' Roses te brojni drugi heavy metal i hard rock izvođači.