TOM ODELL

TOM ODELL

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za TOM ODELL. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

TOM ODELL

TVORNICA KULTURE

SUBOTA, 1. LISTOPADA 2022.

Tom Odell, mladi britanski kantautor, vraća se u Hrvatsku, u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 1. listopada 2022.

Nakon što je premijerni nastup prošao uz puni klub, sjajne reakcije publike i recenzije koje su koncert opisali nastupom bez mane, Odell se nakon gotovo tri godine godine vraća u isti prostor. U sklopu velike europske turneje koja je nazvana po posljednjem, četvrtom albumu, “Monsters” dolazi u Zagreb. Mediji opisuju novi studijski uradak kao sirov i iskren, uz prisutno eksperimentiranje s glazbom i efektima, kako bi Odell stvorio progresivan, a istovremeno mračan album.

Ulaznice su u prodaji od petka 28. siječnja od 10:00 po early bird cijeni od 150 kn.

Ta cijena će vrijediti do 28. ožujka, a dan nakon, 29. ožujka cijena se penje na 170 kn, dok će na sam dan koncerta iznositi 200 kn.

Thomas Peter Odell je mladi britanski kantautor rođen 24.11.1990.

Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac svoje prve korake ponajviše treba posvetiti Lily Allen, poznatoj britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Of koja je toliko bila očarana Tomovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP 'Songs From Another Love' uključivao je megahit i prvi singl 'Another Love' koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Već u svojoj prvoj sezoni Tom Odell je ulovio laskavu titulu na dodjeli 'BRITs' Critics' Choice Award', BBC ga je uvrstio među top 15 autora koji su 'BBC Sound Of 2013', a televizijski debi odradio je u emisiji slavnog Joolsa Hollanda. Prvi duži materijal, album 'Long Way Down' iz 2013. odmah je uhvatio #1 britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu koja se dodjeljuje skladateljima i autorima tekstova.

Glazba Toma Odella utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Treći studijski album, 'Jubilee Road' bit će objavljen 26. listopada, a već su ga najavila tri singla – 'Jubilee Road', 'If You Wanna Love Somebody' i duet s Alice Merton, 'Half As Good As You'.