Psihomodo pop

Psihomodo pop  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Primite obavijest o dostupnosti ulaznica

Ne propustite gostovanje Psihomodo popa u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Psihomodo pop. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Za koncert u Tvornici kulture, osobe s invaliditetom ulaze besplatno uz obaveznu pratnju koja mora imati ulaznicu.
Djeca do 7 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja koji moraju imati ulaznice.


Psihomodo pop hrvatski je punk-rock sastav kojeg čine Davor Gobac (vokal, gitara), Tigran Kalebota (bubnjevi), Smiljan Paradiš (bas), Vlatko Čavar (gitara, usna harmonika, back vokal) i Jurij Novoselić (saksofon).


Godine 1988., nakon pet godina demo statusa, se na tržištu pojavljuje njihov album prvijenac nazvan Godina zmaja, koji je polučio ogroman uspjeh, a pročuli su se i van države zahvaljujući nizozemskom rock festivalu Grote prijs of Netherland gdje su u konkurenciji od 600 bandova, odabrani kao jedan od šest najboljih bandova. Taj uspjeh nije mogao promaknuti ni legendarnoj glazbenoj postaji MTV, gdje je prikazan spot engleske verzije pihomodovog najvećeg hita svih vremena "Ja volim samo sebe" prepjevan na "I'm In Love With Gobac", to je bio ujedno i prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije.


Nakon uspješne turneje po Nizozemskoj, sviraju kao predgrupa svojim uzorima, legendarnom punk-rock bendu Ramones, na koncertima u Zagrebu i Ljubljani.


Svojevrstan art-album Srebrne svinje izlazi 1993. godine i po mišljenju kritike i najvjernijih poklonika grupe njihovo najbolje i najzrelije ostvarenje.


Godine 2003. izlazi dupla CD kompilacija Tekućih 20, kojom grupa obilježava dvadeset godina postojanja. Na prvom CD-u se nalazi "best of" presjek pjesama dok su na drugom neobjavljeni materijali iz ranije faze benda do 2003.


Grupa Psihomodo Pop svojim načinom sviranja, svojom glazbom i stilom, ostavila je upečatljiv trag na rock sceni kako bivše države tako i Hrvatske. Naslanjajući se na glazbeni izričaj svojih uzora (Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators, Ramones...), nametnuli su se kao nezaobilazan čimbenik rock izričaja na ovim prostorima.