Prljavo kazalište  - Ulaznice

2 dostupni Fan Reporti

  1. Gđa.

    Kristina u Varaždin dana 26.12.2018

    Jučerašnji koncert je bio apsolutno fantastičan! Predivno je pjevati i plesati na hitove omiljenog benda s djecom koja su sada u dobi u kojoj sam i sama bila kada su nastajali ti isti hitovi! A Houra i Bodalec su još bolji sada, puni snage, energije, adrenalina... ma za čistu peticu!!! 😊👏🏻❤️
  2. g.

    oleg valentin u Arena Varaždin dana 26.12.2018

    Odličan koncert i Arena Varaždin je odličan ambient, 25.12.2018 ih slušali u Mariboru, 26.12.2018 Varaždin i šta drugo reči nego da su Top of the Top. Volim jih slušati na njihovom domaćem terenu, i to zbog pjesme "Lupi petama" koju ne možeš čut na SLO turneji (y). Prljavci su uvijek najbolji. Jedino mi fali Dudo (pa nikako nemam ništa protiv novom basisti) ali Dudo je Dudo.

O izvođaču

Prljavo Kazalište hrvatski je rock bend.

Prvu postavu grupe činili su: Zoran Cvetković – Zok (solo gitara), Nino Hrastek (bas gitara), Tihomir Fileš (bubnjevi), Davorin Bogović (vokal) i naravno, Jasenko Houra (ritam gitara).

Prvi album benda je izašao 1979. godine pod naslovom "Prljavo kazalište" koji je u tadašnjem društvenom uređenju izazvao sablazan i prešutni bojkot državnih medija zbog angažiranosti svojih tekstova te prozapadnjačke glazbe.

Prvi album Prljavog Kazališta bio je neizbrisiv dokaz njihova iznimna talenta, no tek je drugi, “Crno bijeli svijet”, nagovijestio istinski stvaralački potencijal grupe iz Dubrave što je rezultiralo prodajom od 150 000 primjeraka.

Album “Zlatne godine” izašao je 1985. godine i na njemu se prvi put pojavljuje novi pjevač Mladen Bodalec.

Pjesma “Ruža Hrvatska” (Mojoj majci) postati će prekretnica u karijeri Prljavaca.

Krenula je serija koncerata “Kazališta” na kojima su se skupljale tisuće i tisuće ljudi sa hrvatskim zastavama. Turneja je kulminirala na legendarnom koncertu održanom 17.10.1989. na Trgu Republike u Zagrebu i to je bio dotad najveći skup u povijesti Hrvatskoga naroda. Procjenjuje se da je na koncertu bilo između 250 000 i 300 000 ljudi.

1997. godine bend je proslavio 20.-u godišnjicu i to koncertom sa simfonijskim orkestrom u “Lisinskom”.

2003. godine izlašao je novi album pod nazivom “Radio Dubrava”.

Početak 2009. g. obilježio je spektakularan koncert povodom otvorenje zagrebačke Arene.

Singlom "Možda dogodine" objavljenom 2010. g. Prljavo kazalište je najavilo rad na novom studijskom albumu koji je potrajao dvije godine. Ovaj album označio je svojevrsni povratak Prljavog kazališta na svoj stari prepoznatljiv zvuk.