Učitavanje...

Perpetuum Jazzile - Ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Perpetuum Jazzile. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

PERPETUUM JAZZILE, svjetska vokalna ekstaza, vraća se u Zagrebu

u KD „Vatroslav Lisinski , 3. prosinca 2019. 

Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svijetu koja dolazi iz Slovenije. Kritički hvaljeni, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmom, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom, zapanjujuća kreativnost i posebna mješavina različitih žanrova glazbe, koji reproduciraju samo ljudski glas - folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa novi, disk, funk i drugi.

Bogat repertoar od Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svjetskih glazbenih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge muzičke legende.

Na koncertima Perpetuum Jazzile, publika dobiva jedinstvenu glazbu, uz veliku dušu benda. Ovo nisu samo kreativni vokalni nastupi, koji su također privukli mnoge renomirane glazbenike širom svijeta, ali Perpetuum Jazzile su uvijek dali energiju i snažan zvuk koji mnogi ljudi ne očekuju od ljudskog glasa.

Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine, pod utjecajem tadašnjeg umjetničkog redatelja Marka Tirana, koji je počeo sa grupom (pod imenom Gaudeamus) izvođenjem zahtjevnih jazz vokalnih ansambala. Tomaž Kozlevčar je odigrao važnu ulogu u razvoju Perpetuum Jazzile u periodu 2001-2010. godine, koji je napisao neke legendarne aranžmane za grupu, kao što su Afrika, Avsenik Medley, Summer Night i mnogi drugi, a također je učestvovao u razvoju zvučne produkcije.

Danas je Perpetuum Jazzile poznat kao najpopularniji vokalni orkestar na YouTube-u, gdje sa svim pjesmama (i pjesmom "Afrika" u prvom planu) već́ prelazi 50 miliona pregleda. Video snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzile-a također su bili među 40 najpopularnijih YouTube video-snimaka, a za uspjeh Afrike Viktor je dobio specijalna dostignuća u 2008. godini.

U 2011. godini ulogu glazbenog direktora preuzeo je svjetski poznati učitelj vokalne muzike Peder Karlsson, osnivački član legendarne švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim rukovodstvom, grupa je jasno razvila svoj scenski izgled i izraz, i praktično je pozicionirana uz vrhunske vokalne grupe iz svjetske klase.

Perpetuum Jazzile nastupaju već godinama širom svijeta, no ponovo dolaze u ZAGREB:

Jako se radujemo da ponovno dolazimo u Zagreb i imamo priliku sa našom vokalnom ekstazom oduševiti sve naše fanove u KD V. Lisisnki. Sigurni smo da će 3. prosinca biti velika zabava za nas na pozornici  i za publiku. Dođite da uživamo i pjevamo zajedno“! - poručuju članovi Perpetuum Jazzile.

Djeca ne ulaze besplatno.
Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.

Vokalna grupa Perpetuum Jazzile najpopularniji je glazbeni sastav u Sloveniji, ali i svjetska senzacija Youtubea. Snimku Totove pjesme 'Africa' vidjelo je više od 18 milijuna ljudi, a snimke svih pjesmi grupe više od 40 milijuna ljudi. 
 
Vokalni ansambl iz Slovenije omiljen je zbog snažnih ritmova, bogatih harmonija, neusporedive kreativnosti i osobite mješavine popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka. Njihov moćni repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Tota, Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Georgea Bensona i ostalih glazbenih legendi.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana koji je s bendom (pod imenom Gaudeamus) započeo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih ansambala.

2010. godine, s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej, Poletna noč i mnoga drugi.

Već iduće godine, 2011., redateljsku palicu preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim vodstvom grupa je jasno razvila svoju prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te je smještena uz bok vrhunskih svjetskih skupina.

2014. godine glazbeno vodstvo preuzima glupa članova samog benda, Peder Karlsson postaje njihov mentor i konzultant dok Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i glazbeni producenti benda.

U listopadu 2016. izdali su dvostrani studijski album pod nazivom Both Sides.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Perpetuum Jazzila u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka