Parni valjak

Parni valjak  - Ulaznice

Filtrirajte pretragu

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Parni valjak. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

PARNI VALJAK KREĆE NA LJETNU TURNEJU

14.08.2021. MAKARSKA- Ljetno kino

16.08.2021. SPLIT- Sustipan, Festival „ S okusom soli…“

20.08.2021. OPATIJA- Ljetna pozornica, festival „Kolovozfest“

Parni valjak svoj je zadnji koncert odsvirao 22.02.2020. godine, u Ptuju, a onda je cijeli svijet stao, a glazba utihnula.

Članovi banda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album “My life”, dok je vođa sastava, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, “Pjesmica”.

Naravno, band je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak ovo ljeto u Hrvatskoj odsvirati tri koncerta, i to u predivnim prostorima Ljetnog kina u Makarskoj 14.08., na čarobnom Sustipanu u Splitu

16.08. te na starom mjestu, Ljetnoj pozornici u Opatiji 20.08.

Band je odlučio te koncerte odsvirati u akustičnoj varijanti, koja je i primjerenija navedenim prostorima, u kojima publika sjedi.

Parni Valjak jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbeni sastava. Osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas.

Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od "pokretača" čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" i drugih.

2019. godine obilježila se 44. godina postojanja banda, te je cijelokupna regijska turneja nosila prikladan naslov- Runda 44.

U sklopu turneje Runda 44 (koja je obišla mnoštvo gradova na ovim prostorima) promovirao se i novi album “Vrijeme”, koji je objavljen u prosincu 2018 godine, a ujedno je i jedan od najprodavanijih domaćih albuma (i trostruko nominiran za nagradu Porin).

Kao i svaki put do sada, Parni valjak doći će u pratnji svoje velike produkcijske ekipe, te svojim fanovima pružiti audio vizualni show na najvišim standardima. Parni Valjak is on the road again. Možemo reći konačno!


***


Parni valjak hrvatska je rock grupa. Sastav čine Husein Hasanefendić – Hus, Aki Rahimovski, Marijan Brkić – Brk, Zorislav Preksavec – Prexi, Dalibor Marinković – Dado, Berislav Blažević – Bero, no tijekom postojanja kroz sastav su prošlo različiti i mnogobrojni glazbenici (npr. Jurica Pađen, Bajaga, Johnny Štulić...).

Parni valjak je jedan od najvećih, odnosno najpopularnijih zagrebačkih pop-rock sastava. Osnovan je 1975., a na sceni je do danas, s malom pauzom 1988. godine te četverogodišnjom pauzom od 2005. do 2009. godine. Ova je grupa jedna od "pokretača" čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" i drugih.

Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Parnog Valjka u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka