Učitavanje...

MIA DIMŠIĆ - Ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za MIA DIMŠIĆ. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Skladateljica, kantautorica

(7. studeni 1992.) 

Glazba je od najranije dobi važan dio njezina života; pjevala je u zboru, 10 godina plesala i pjevala u folkornom ansamblu, 8 godina bila član tamburaškog orkestra te pjevala i svirala u nekoliko akustičnih sastava s kojima je kao srednjoškolka i studentica nastupala u slobodno vrijeme, ali čak ni tada nije se usudila nadati da bi joj glazba jednog dana mogla biti profesija. Sve se, međutim, promijenilo u ljeto 2014. kada ju je, sasvim slučajno, tamburaški sastav „Džentlmeni“ iz Osijeka pozvao da im bude ženski vokalni solist na turneji po Kanadi i SAD-u u organizaciji Hrvatske bratske zajednice sa sjedištem u Pittsburghu. Prihvativši poziv, Mia ljeto provodi na putu gdje upoznaje Damira Bačića, organizatora turneje koji joj predlaže da zajedno počnu s radom i vrlo brzo postaje menadžer, autor, najvažniji suradnik i idejni pokretač njezine solističke karijere.

U godini koja slijedi, pridružuje im se i priznati skladatelj, Osječanin s Philadelphijskom adresom, Vjekoslav Dimter, nastaju prve pjesme i u listopadu 2015. godine konačno izlazi i prvi singl „Budi mi blizu“, snimljen u studiju Branimira Jovanovca u izdanju Croatia Recordsa. Nakon drugog singla pod nazivom „Slobodna“, Mia sa svojim trećim singlom, a ujedno i prvom autorskom skladbom „Život nije siv“, u ljeto 2016. debitira na Splitskom festivalu i nakon toga singl doživljava zapažen airplay i ostaje na nacionalnoj top ljestvici čitavu iduću godinu, što joj donosi njezino prvo priznanje, nagradu Hrvatske diskografske udruge za Najboljeg novog izvođača. Pjesma krajem godini Miji također donosi i dvije Music pub nagrade, za najbolju mladu pjevačicu i najbolji videospot (pjesma “Život nije siv”), a povodom završetka te uspješne godine održava i svoj prvi solistički koncert u Zagrebu, u Maloj dvorani Lisinski.

2017. godina također započinje vrlo uspješno, s 4 nominacije za prestižnu nagradu Porin, od čega pjesma u Splitu osvaja kipić za najbolji videobroj u režiji Borisa Sekulića. Slijedi i nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji „Novo lice godine“, a na samom početku godine Mia se ujedno po prvi put predstavlja na Zagrebačkom festivalu s novim singlom „Sanjaj me“. Samo 2 mjeseca kasnije, 21. ožujka 2017., izlazi i njezin debitantski album „Život nije siv“ i u prvom tjednu na tržištu zauzima 1. mjesto na listi najprodavanijih albuma gdje ostaje idućih 6 tjedana. Veliki uspjeh bilježi i najavni singl albuma „Bezimeni“ i isto toliko dugo ostaje na 1. mjestu nacionalne HR top 40 ljestvice singlova. U lipnju s istom pjesmom Mia prvi put nastupa na CMC festivalu u Vodicama i osvaja priznanje za ženskog izvođača godine. Godinu dana nakon izlaska pjesme „Život nije siv“, koja je u životu ove glazbenice toliko toga promijenila, pjesma je nominirana i za 1. nagradu „Cesarica“ po izboru publike i ušla je u 12 finalnih skladbi koje su izvedene  na Prokurativama u Splitu 7. srpnja. Na istoj pozornici samo dan kasnije održava se i 57. Splitski festival zabavne glazbe na kojem Mia s pjesmom “Sunce, oblak, vjetar” autora Vjekoslava Dimtera i Damira Bačića osvaja prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija i svojoj kolekciji prestižnih glazbenih nagrada pridodaje i nagradu “Zlatni val”, dok je “Život nije siv” iste večeri proglašen najemitiranijom pjesmom prošlogodišnjeg festivala.

Mia i njezin tim u jesen 2017. ponovno ulaze u studio, ovaj put kako bi pripremili božićni album. “Božićno jutro” vrlo brzo nakon izlaska također zauzima prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih albuma, a njegov najavni singl “Cimet i čaj” tjedan dana provodi na prvom mjestu nacionalne top ljestvice. Izlazak albuma u blagdansko vrijeme ujedno je prigoda da se Mia vrati u Lisinski, ovaj put u Veliku dvoranu, i zajedno sa svojim bendom i gostima održi rasprodan koncert pod nazivom “Život nije siv: Božićni koncert za velike i male”. Kraj godine Miji donosi priznanje Hrvatske diskografske udruge za ženskog izvođača godine dok je album “Život nije siv” drugi najprodavaniji album 2017.

Na samom početku 2018. Mia je nominirana za prvu nagradu Zlatni studio Jutarnjeg lista u kategoriji ‘pjevačica godine’, a na svečanoj dodjeli u veljači nagradu i osvaja. Ujedno je nominirana i za Večernjakovu ružu u kategoriji ‘glazbenik godine’. Krajem veljače Mia s bendom započinje i svoju prvu petodnevnu BiH turneju s koncertima u Banja Luci, Mostaru, Zenici, Tuzli i Sarajevu. Upravo na toj turneji ju čeka dotad najveće iznenađenje u karijeri: na čitanju nominacija za Porin 2018. njezin tim osvaja čak 9 nominacija. Na svečanoj dodjeli u Spaladium areni u Splitu u ožujku od toga osvajaju sveukupno 6 Porina: Album “Život nije siv” u kategorijama album godine, najbolji album pop glazbe, najbolje likovno oblikovanje i najbolja produkcija, album “Božićno jutro” u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe i pjesma “Bezimeni” u kategoriji pjesma godine. Ubrzo nakon toga, Mia u Splitu snima i novi spot u režiji Borisa Sekulića kao posljednji singl s debitantskog albuma, pjesmu “Do posljednjeg retka”, koja na samom kraju godine zauzima 5. mjesto na nacionalnoj top ljestvici i donosi joj nominaciju za još jednu nagradu “Cesarica” s kojom ulazi u finalnu večer. S tom se pjesmom ujedno predstavlja na CMC festivalu u Vodicama, gdje osvaja nagradu za najemitiraniji singl prošlogodišnjeg festivala (pjesma “Bezimeni”).

Slijedi ljetna turneja po cijeloj Hrvatskoj, a njezino finale obilježava Mijin prvi veliki solistički koncert u Splitu, gradu koji joj je pružio toliko nezaboravnih glazbenih trenutaka. 20.10.2018. održan je rasprodan koncert u dvorani Gripe pod nazivom “Život nije siv”, a gošća iznenađenja je hrvatska megazvijezda Tajči u pratnji country gitarista Davida Langleyja iz Nashvillea. Kraj godine obilježavaju putovanje u Philadelphiju i rad na novom studijskom materijalu u studiju Vjekoslava Dimtera i adventska turneja po Hrvatskoj, a njezin vrhunac je još jedan božićni koncert u dvorani Vatroslav Lisinski, ovaj put nazvan “Cimet i čaj”. Hrvatska diskografska udruga na samom kraju godine Miji dodjeljuje nagradu za najprodavaniji album godine za album “Život nije siv”.

Na samom početku 2019. godine Mia izdaje novi singl “Ovaj grad” koji najavljuje njezin drugi autorski album i s kojim se u siječnju vraća na pozornicu Zagrebačkog festivala. Ujedno intenzivno radi na novom materijalu, a osim pjesama na hrvatskom planira i još jedan posjet Americi, ovaj put kako bi snimila svoj prvi singl na engleskom jeziku.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Prvi saznajte kada vaš omiljeni izvođač dolazi na eventim.hr

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka