Matija Dedić

Matija Dedić  - Ulaznice

Hrvatski jazz pijanist i skladatelj

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Matija Dedić. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Matija Dedić hrvatski je jazz pijanist i skladatelj. Sin je istaknutih hrvatskih glazbenika, pjevačice Gabi Novak i kantautora Arsena Dedića.

Na hrvatsku glazbenu scenu probio se 1997. godine sa sastavom „Boliers Quartet“. Krajem 1990-ih Matija osniva trio pod nazivom Matija Dedić Trio koji je izvodio njegova autorska djela.
Tijekom godina svirao je u gotovo svim zemljama Europe te u Sjedinjenim Državama s velikim glazbenim imenima kao što su Alvin Queen, Martin Drew, Ron Ringwood, Boško Petrović, Marc Murphy Band, Patrizia Conte, David Gazarov, Gianni Basso, Miles Griffith i mnogi drugi.

Piše glazbu za televiziju i kazalište te nastupa s popularnim glazbenicima hrvatske pop scene. Godine 2000. objavljuje prvi solo album pod nazivom „Solo Part 1“, a u prosincu 2001. i drugi pod nazivom „Handwriting“ za koji je osvojio tri diskografske nagrade Porin.

U srpnju 2002. godine, Matija je nastupio u Francuskoj na jazz festivalu „The Montreux Jazz“, kao jedan od 11 finalista od ukupno 400 pijanista iz čitavog svijeta.

Godine 2008. ostvario je suradnju sa svjetskim glazbenicima kao što su Jeff Ballard, Larry Grenadier, Buster Williams i L. White. Te godine, Matija se privatno usavršava kod jednog od najvećih jazz glazbenika - Barrya Harrisa.

Dobitnik je brojnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.