Učitavanje...

Mate Bulić - Ulaznice

Filtrirajte pretragu

Lokacija

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Mate Bulić. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno uz obaveznu pratnju koja mora imati ulaznicu.
Djeca do 7 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja koji moraju imati ulaznice.

MATE BULIĆ SPREMA KONCERTNE SPEKTAKLE U SPLITU, OSIJEKU I ZAGREBU!

 TURNEJA ‘JA SAM NA VAS PONOSAN’ KREĆE U VELJAČI 2020.

 

Veliki miljenik publike iza kojeg stoji više od 30 godina uspješne karijere za 2020. godinu najavljuje tri velika koncertna spektakla i to u Splitu, Osijeku i Zagrebu.  

„Već duži niz godina dugujem svojoj publici velike dvoranske koncerte. Stjecajem životnih okolnosti nismo stigli ranije, no zato sam sa svojom ekipom suradnika odlučio da je sad pravi trenutak. Turneju sam nazvao ‘Ja sam na vas ponosan’ i bit će to moja zahvala svima koji me vjerno prate tijekom svih ovih godina. Obećajem da ćemo napraviti spektakularne koncerte, kakve moja publika zaslužuje.“ – izjavio je Mate za kojeg često znaju reći da je čovjek iz naroda, poznat kao veliki humanitarac i osoba posebno vezana uz svoj zavičaj.

Turneja koja nosi ime ‘Ja sam na vas ponosan’, po velikom Matinom aktualnom hitu ‘Ja sam na te ponosan’ koji izvodi sa Tarapana bendom i koji je do sada zabilježio više od 5,3 milijuna pogleda na YouTube-u, započet će 20.02. u splitskoj Areni, da bi dva dana kasnije 22.02. stigla do Osijeka i Gradskog vrta te trijumfirala 29.02. pred zagrebačkom publikom u dvorani ‘Dražena Petrovića’.

Mati će se na turneji pridružiti pomno odabrani prateći glazbeni ansambl sastavljen od vrhunskih instrumentalista, a neće izostati ni gostovanje dragih mu kolega na sva tri koncerta.

Više od deset objavljenih albuma, zlatne naklade, preko stotinu koncerata diljem svijeta, festivalskih nagrada te pregršt legendarnih pjesama koje su već dobile svoje mjesto u narodu  poput 'Domu mom''Gori gora, gori borovina''Narodno veselje''Ja još uvijek kao momak živim''Tiho, tiho teče Neretva''Pjevam i plaćem', dovele su Matu do današnjeg statusa vodećeg imena domaće glazbene scene.

Za Matu, koji je u jednom intervjuu i sam rekao kako smatra da je uspio jer mu se sve ono što je kao dječak sanjario ostvarilo, ovi će nastupi predstavljati poseban emotivan trenutak i ujedno predstavljati krunu dugogodišnje glazbene karijere.

Mate Bulić je hrvatski pjevač koji popularnost stječe devedesetih godina. Popularno zvani “Kralj dijaspore” je tijekom karijere snimio deset albuma, a 2015. godine je koncertom u kristalnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavio trideset godina karijere. Više od trideset godina s obitelji živi u Njemačkoj.

 

Još u srednjoj školi se počeo ozbiljno baviti glazbom, a nakon završetka studija je odmah dobio priliku da postane profesor u Ekonomskoj školi u Mostaru. Na iznenađenje sviju je odbio ponudu i 1981. godine se odselio u Frankfurt.

Po dolasku u Njemačku gitaru i pjesmu je morao zamijeniti bauštelom. Iako je njegova diploma bila nostrificirana i priznata, zbog nepoznavanja njemačkog jezika je mogao raditi samo kao fizički radnik. Šest godina je proveo radeći na baušteli i istovarajući robu iz kamiona, a onda ga je supruga nagovorila da se posveti pjevanju.

Među hrvatskim iseljeništvom je stekao veliku popularnost nakon nastupa u hrvatskim domovima, koje je dogovorio preko hrvatske zajednice u Njemačkoj. Sredinom devedesetih je prozvan “Kraljem dijaspore”, a u isto vrijeme je postao poznat i u Hrvatskoj, jer su Hrvati koji su živjeli u Njemačkoj slali njegove CD-ove obiteljima u Hrvatskoj.

Petnaest godina karijere je proveo u Njemačkoj, a za to je vrijeme prodao 100 tisuća CD-ova i surađivao s poznatim imenima poput Zrinka Tutića i Nikše Bratoša. Matin menadžer Ivica Bubalo je 1998. godine bio uvjeren da on može napuniti stadion na Poljudu. Iako nije bio siguran u svoju popularnost Bulić je pristao održati koncert. Posjetilo ga je 30 tisuća ljudi, a pet tisuća ih je ostalo bez ulaznice. To je bio prvi koncert kojim je nakon završetka Domovinskog rata bio ispunjen Poljud, a Mati je omogućio proboj na hrvatsku glazbenu scenu. Bio je iznenađen što su svi znali tekstove njegovih pjesama napamet.

Početkom devedesetih je upoznao Marka Perkovića Thompsona s kojim je do danas ostao prijatelj, a povezani su i kumstvom. Marko je bio kum na krizmi Matine mlađe kćeri, a Mate je kum Markovom sinu. Njih dvojica su godinama nastupali zajedno, a Thompson ga je jednog dana pozvao i rekao da ima hit za njega. Bilo je riječ o pjesmi “Gori borovina”, a nakon te pjesme je napisao još osam pjesama za Matu. Održali su zajednički koncert prilikom dočeka Marina Čilića u Međugorju, nakon što je on osvojio US Open 2014. godine. Preko Thompsona je upoznao i Miroslava Škoru, a njih trojica su, nazvavši se “Tri kuma”, zajedno izdali nosač zvuka.

2011. godine je snimio duet s Majom Šuput. Tekst za pjesmu “Dvije lude” je napisala Antonija Šuput, a glazbu Marko Perković Thompson. Suradnja je počela na poziv Branka Mihaljevića koji je napravio aranžman, a pjesma se našla kao najavni singl Matinog novog albuma “Domu mom”.

2015. godine je u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavio 30 godina karijere. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u večeri u kojoj se slavila bogata karijera uživale su brojne osobe iz javnog života.

2016. godine je objavio singl “Pjevam i plačem”, nastao prema istinitoj priči koja se za vrijeme rata dogodila u Vukovaru. Iste godine je započeo s pisanjem autobiografske knjige u kojoj je želio opisati dane slave, ali i teške početke kada je kao fizički radnik radio u Njemačkoj.

Najveća postignuća

Mate je u svojoj bogatoj karijeri objavio deset albuma. Iza njega su stotine koncerata održanih diljem svijeta, pregršt hitova te brojne festivalske nagrade i suradnja s nekima od najpopularnijih imena domaće scene.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Prvi saznajte kada vaš omiljeni izvođač dolazi na eventim.hr

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka