Učitavanje...

Slobodne Mark Knopfler ulaznice

Filtrirajte pretragu

Lokacija

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Mark Knopfler. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Mark Knopfler je britanski gitarist, skladatelj, pjevač i producent. 

Knopfler je poznat ponajviše kao 'glas i gitara' Dire Straitsa, čije je sve pjesme napisao. U skoro dva desetljeća djelovanja sastava zajedno su objavili 6 studijskih, 3 albuma uživo i kompilacije, 23 singla te mnoge uspješne turneje. Zadnja turneja bila je On the night nakon koje je sastav prestao s radom. Prije konačnog raspuštanja, objavili su zadnji album Live at the BBC koji je izdan da bi odradili svoj ugovor s izdavačkom kućom Vertigo Records.

Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima, nakon turneje On the Night definitivno je odlučio poći svojim putem kao samostalan glazbenik, prije svega jer se želio dokazati kao umjetnik. Njegov stil bi se mogao opisati kao klasični rock s vidnim utjecajem country glazbe, elementima irske i škotske narodne glazbe te s blagim blues štihom.

Kao samostalan glazbenik postiže umjeren komercijalan uspjeh, dok su njegovi albumi vrlo dobro primljeni kod Dire Straits publike. Sam Knopfler uživa visok ugled kao jedan od najboljih svjetskih gitarista (27. na Rolling Stoneovoj listi) i rock skladatelja. Dodijeljeni su mu počasni doktorati glazbenika Sveučilišta u Newcastleu i Sveučilišta u Sunderlandu. Primio je i počasno odličje britanskoga carstva 1999.

Mark Knopfler održava koncerte diljem svijeta ostvarajući vrlo visoku posjećenost. U Zagrebu je održao dva koncerta. U sklopu turneje Kill to Get Crimson nastupio je 9. lipnja 2008. u Domu sportova, te u sklopu promotivne turneje albuma Privateering 5. svibnja 2013. u zagrebačkoj Areni.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

U prodaji od 5.11.2018. 

Ne propustite gostovanje Marka Knopflera u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka