Mark Knopfler

Mark Knopfler  - Ulaznice

Na osnovu 1 Fan Reports.

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

1 dostupni Fan Reporti

  1. Mark Knopfler 2019. tour - Arena Stožice, Ljubljana

    Davor Brmež u Ljubljana dana 29.06.2019

    Moj 3. koncert Mark Knopflera i ujedno najbolji. Prvi na kojem je svirao 6 pjesama Dire Straitsa + Local hero theme (iz te faze). Publika je nakon Speedway to Nazareth počela s tribina silaziti u parter i odjednom su svi bili na nogama. Bilo je posebno iskustvo i zato što sam vodio cijelu obitelj. Inače sam Markov fan već 35 godina, a sada su to postali i moji sinovi. Iako ga supruga ne preferira, ovaj puta i ona je bila oduševljena. Večer je završila noćnom šetnjom centrom Ljubljane i komentiranjem koncerta. Savršena obiteljska večer. Mark forever!

O izvođaču

Mark Knopfler je britanski gitarist, skladatelj, pjevač i producent. 


Knopfler je poznat ponajviše kao 'glas i gitara' Dire Straitsa, čije je sve pjesme napisao. U skoro dva desetljeća djelovanja sastava zajedno su objavili 6 studijskih, 3 albuma uživo i kompilacije, 23 singla te mnoge uspješne turneje. Zadnja turneja bila je On the night nakon koje je sastav prestao s radom. Prije konačnog raspuštanja, objavili su zadnji album Live at the BBC koji je izdan da bi odradili svoj ugovor s izdavačkom kućom Vertigo Records.


Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima, nakon turneje On the Night definitivno je odlučio poći svojim putem kao samostalan glazbenik, prije svega jer se želio dokazati kao umjetnik. Njegov stil bi se mogao opisati kao klasični rock s vidnim utjecajem country glazbe, elementima irske i škotske narodne glazbe te s blagim blues štihom.


Kao samostalan glazbenik postiže umjeren komercijalan uspjeh, dok su njegovi albumi vrlo dobro primljeni kod Dire Straits publike. Sam Knopfler uživa visok ugled kao jedan od najboljih svjetskih gitarista (27. na Rolling Stoneovoj listi) i rock skladatelja. Dodijeljeni su mu počasni doktorati glazbenika Sveučilišta u Newcastleu i Sveučilišta u Sunderlandu. Primio je i počasno odličje britanskoga carstva 1999.


Mark Knopfler održava koncerte diljem svijeta ostvarajući vrlo visoku posjećenost. U Zagrebu je održao dva koncerta. U sklopu turneje Kill to Get Crimson nastupio je 9. lipnja 2008. u Domu sportova, te u sklopu promotivne turneje albuma Privateering 5. svibnja 2013. u zagrebačkoj Areni.