Luis Fonsi

Luis Fonsi  - Ulaznice

Despacito

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Luis Fonsi. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Luis Alfonso Rodriguez Lopez-Cepero rođen je 1978. u glavnom gradu Puerto Rica San Juanu, kao najstarije dijete.


Već kao dijete je počeo pjevati i imitirati popularne pjevače.


Luis je diplomirao pjevanje na “Florida State” sveučilištu, a prvi album izdao je 1998. godine. Prodao se u 100 tisuća primjeraka što je Luisu otvorilo vrata latinskih zemalja u kojima je postao iznimno popularan.


Drugi album Eterno iz 2000. postigao je još veći uspjeh, a Fonsi je postajao sve poznatiji. Tome je pomogao i duet s Christinom Aguilerom i turneja s Britney Spears.


Dosad je izdao 8 albuma, ali sve do ove godine nije imao veliki hit na američkoj top-listi. Najveći uspjeh bilo mu je 90. mjesto na “Billboardu”, a onda se dogodio Despacito…


Namjera mu je bila iskoristiti riječ Despacito (polako), koja se lakoćom rastavlja na slogove. Tako je prvo napisao refren, a onda i zarazni ritam. Upravo mu je to i bio cilj - da kombinacija refrena i ritma slušateljima ne izlazi iz uha.


Luis se dva puta ženio. Od 2003. do 2010. bio je u braku sa glumicom Adamari Lopez, a od 2011. u vezi je sa manekenkom Ageda Lopez. Iste godine u Miamiju im se rodila kćer Mikaela. U braku su od 2014., a 2016. godine dobili su sina Rocca.