LOLA ASTANOVA

LOLA ASTANOVA  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za LOLA ASTANOVA. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Lola Astanova proslavljena je uzbekistanska pijanistica poznata po interpretacijama Chopina, Liszta i Rahmanjinova te neuobičajenom izvođačkom stilu.


Prepoznata kao velik talent, Lola je već sa šest godina upisala elitnu glazbenu školu za darovitu djecu u Taškentu, a već je s 8 krenula na turneje po Europi.

 

Na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovskog studirala je u klasi profesora Lava Naumova, koji je njezin pijanizam opisao kao „rijedak i istinski ingeniozan“, a njezine izvedbe Chopina „naprosto izvanrednima“.

 

Godine 1996. pobijedila je na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin za mlade pijaniste, a 1998. predstavljena je u dokumentarnom filmu UNESCO-a „Čuda 20. stoljeća“.

 

Godine 2003. preselila je u SAD i debitirala u Washingtonu u Centru izvedbenih umjetnosti John F. Kennedy. Godine 2007. briljirala je na Classical Superstars Fantasy koncertu uz Valerija Gergijeva i Kirov orkestar Marijinskog teatra, čime je privukla pozornost i oduševila svjetsku glazbenu kritiku.

Godinu dana kasnije, u organizaciji Nacionalnog memorijalnog muzeja 11. rujna na dobrotvornom koncertu „Notes of Hope“ svirala je na Steinwayu kultnog virtuoznog pijanista i skladatelja Vladimira Horowitza.

 

Godine 2012. debitirala je u Carnegie Hallu nastupivši na posebnom gala koncertu posvećenom Vladimiru Horowitzu kojim je predsjedao Donald Trump, a vodila ga je legendarna oscarovka Julie Andrews.

 

Njezina izvedba Gershwinove Rapsodije u plavom s Gerardom Schwarzom i All-Star Orchestra, prikazana u televizijskoj emisiji „Visions of New York“, osvojila je nagradu Emmy 2016. godine.

 

Osim vrhunskim muziciranjem, Lola Astanova plijeni pozornost i svojim originalnim aranžmanima i transkripcijama poznatih melodija i klasičnih skladbi. Jednako tako, zbog svojeg se osebujnog modnog stila koji uključuje izuzetno kratke haljine i vrtoglave potpetice u više navrata pojavljivala u modnim časopisima, a 2012. časopis Limelight svrstao ju je u Top 10 stilskih ikona klasične glazbe.

Osobe s invaliditetom ne ulaze besplatno.
Djeca do 6 godina ulaze besplatno.


_______________________________


Lola Astanova je pijanistica, skladateljica i producentica iz Uzbekistana. 


U dobi od šest godina pohađala je specijaliziranu školu za darovitu djecu V. Uspenski u Uzbekistanu, u kojem je rođena i odrasla, studirala je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, a započela je turneje kao koncertni pijanist u dobi od osam godina. Godine 2003. emigrirala je u Sjedinjene Države te je tamo ostvarila status prave zvijezde i stilske ikone.