Učitavanje...

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Primite obavijest o dostupnosti ulaznica

Ne propustite gostovanje benda Judas Priest u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka


Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Judas Priest. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Judas Priest je heavy metal sastav osnovan 1969. godine, u engleskom Birminghamu. Klasičnu postavu sačinjavaju vokalist Rob Halford, gitaristi K.K. Downing, Glenn Tipton, i Ian Hill na bas-gitari.

Ime za sastav biraju iz jedne pjesme Boba Dylana (The Ballad Of Frankie Lee and Judas Priest).

Stained Class 1978. otkriva pravu orijentaciju grupe na heavy metal. 

Godine 1980. izlazi British Steel kao dio novog vala metala (New Wave Of British Heavy Metal). Sadrži velike uspješnice poput "Breaking The Law", "Metal Gods" i "Grinder".

Nažalost ne ide sve najboljim tijekom. Halford ima neke razmirice s ostatkom sastava te se on razilazi s njima. Judas Priest uskoro dobiva novog vokalistu. Ime mu je Tim "Ripper" Owens.

Na kraju dolazi do toga da ponovno okupljanja Halforda sa starom ekipom postaje najzatraženija stvar među fanovima. 2003. dogovoren je prelazak Owensa u Iced Earth, dok se Halford vraća. Odmah počinje rad na novom albumu koji se zove Angel of Retribution i koji će najstariji heavy metal sastav poslije Black Sabbatha vratiti u život.

Godine 2018. izdaju svoj posljednji singl „Lightning Strike“.