Ivan Zak

Ivan Zak  - Ulaznice

Regionalna pop zvijezda

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Ivan Zak. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

IVAN ZAK rođen je u Zagrebu 26.travnja 1979. godine.
Da će glazba biti njegov životni put dao je naslutiti još kao šestogodišnji dječak kad je počeo svirati gitaru. Akustični je instrument ubrzo zamijenio električnim i već u 16. godini osnovao svoj prvi bend. Glazbeni počeci obilježeni su nastupima na lokalnim glazbenim festivalima na kojima je osvajao prva mjesta. Njegov je talent struka prepoznala i nagradila prvim mjestom na Trešnjevačkom festivalu 1996. na kojem je kao teenager nastupio s pjesmom „U meni živiš Julija“.

Pažnju medija i publike Ivan Zak privukao je svojim nastupima na DORI 2002., Hrvatskom radijskom festivalu s autorskom pjesmom „Sve sam joj krao“ 2009., te baladom „Ako padnem“ godinu dana kasnije na Zadarskom festivalu. 2010. ostat će zapamćena po Ivanovom duetu s Nedom Ukraden; pjesmi „Tetovaža“ koja je u vrlo kratkom vremenu postala veliki regionalni hit.

2011. ključna je godina u njegovoj karijeri. U lipnju objavljujeautorsku pjesmu „Bolja od najbolje“ kojom je navijestio svoj novi zvuk i potpuni povratak pop glazbi. Pjesma po kojoj je nazvan cijeli album rušila je sve rekorde slušanosti i bila visoko plasirana na glazbenim top ljestvicama u Hrvatskoj i regiji.
Na Valentinovo 2012. Ivan Zak publikom je do posljednjeg mjesta ispunio malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova u kojem je održao svoj prvi solistički koncert.

Iste godine objavljuje album „Bolja od najbolje“ koji autorski u potpunosti potpisuje i koji je obilježen bezvremenskim hitovima poput pjesama: „Naučila si me“, „Tko mi te krade“, „Bolja od najbolje“, „Ilegala“, „Zbogom pameti“…. Za nastup na Splitskom festivalu 2012. na kojem se predstaviopjesmom „Zbogom pameti“ dodijeljena mu je nagrada za najboljeg debitanta. U međuvremenu Ivan Zak postao je jedan od najtraženijih domaćih izvođača koji nastupa u poznatim klubovima i dvoranama diljem Hrvatske i inozemstva. Za album „ Bolja od najbolje“ uručena mu je diskografska nagrada u vidu Srebrne ploče; a Zak je nastavio nizati hitove kojima osvaja publiku i top ljestvice. Posebno zapaženi bili su i njegovi nastupi na CMC festivalu 2013. i 2014. s pjesmama „Ilegala“ te velikom uspješnicom „Usne varane“ po kojoj je naziv dobio i njegov novi album.