Hard Time

Hard Time  - Ulaznice

Hard rock time!

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Hard Time. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Hard Time je hrvatski rock sastav osnovan 1991. godine, ali počeci mu datiraju 1984. kada je osnovan sastav „Teško vrijeme“. Članovi su trenutno Gordan Penava Pišta (vokal, gitara), Ivan Mihaljević Miha, Majkl Jagunić i Davor Keranović.

Hard Time nastupa još i danas. U svojoj karijeri objavili su četiri albuma i više singlova, a u pripremi je novo studijsko izdanje.

Hard Time se početkom devedesetih uspio nametnuti kao hrvatska verzija američkih hard rock ili soft metal sastava osamdesetih poput Bon Jovia, Mötley Crüea, Mr. Biga i mnogi drugi.

Njihov spot, inače jako neobično za rock sastave '90-ih, je često prikazivan na Hrvatskoj i Slovenskoj televiziji, dok je u veljači 1992. godine također prikazan i na prestižnoj MTV-oj emisiji "Headbangers ball" i time postao prvi hrvatski sastav koji se ikada pojavio u toj najpopularnijoj hard & heavy emisiji u Europi.

Hard Time je u to vrijeme postao prvi sastav sa hitom na engleskom jeziku.

Album „Kiss my ass and go to hell“ izlazi kao LP i jedan je od posljednjih koji je u Hrvatskoj izašao u tom formatu. Časopis "Metal World" po glasovima čitatelja Hard Time proglašava sastavom godine.

Odlaze u Francusku gdje u deset dana održavaju sedam koncerata i postižu zapaženi uspjeh.

Ubrzo počinju raditi na materijalu za novi album „Kad poludim“. Snimanju je prisustvovao veliki broj glazbenika. Uslijedio je niz hrvatskih i međunarodnih koncerata između kojih je i nastup na festivalu "Metal manija '95., te gostovanje na "Đoserovom memorijalu". Bili su i predgrupa Motorheadu.

Hard Time je jedini sastav iz Hrvatske koji je nastupio na hard & heavy festivalu "Wacken Open Air“. 11. rujna 2006. godine Hard Time prima "Fender-Mega" glazbenu nagradu za najbolji hard rock album.