GIBONNI

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

1 dostupni Fan Reporti

  1. Ovo mi je škola

    Dora u Zagreb, Zadar dana 30.01.2019

    Već dulje vrijeme čekam da se održi neki koncert, ali nikako. Zadnji puta sam bila na njegovom koncertu 2007. godine u Kutini. Sada bi bilo lijepo da bude recimo u Zadru ili ako ne može dovoljan je i Zagreb. Hvala!!

O izvođaču

Zlatan Stipišić Gibonni hrvatski je pjevač, glazbenik i skladatelj.

Zlatan Stipišić, koji je kasnije uzeo nadimak Gibonni, započeo je svoju karijeru 1980-ih u heavy metal bendu Osmi putnik. Nakon što se grupa raspala, pridružio se Divljim jagodama.

Gibonni je započeo svoju solo karijeru 1990-ih s pjesmama koje su imale elemente rocka, modernog popa i dalmatinskih narodnih pjesama. Uskoro je pridobio veliki broj obožavatelja, posebno među hrvatskom mladeži.

Gibonnijeva popularnost je nastavila rasti i van granica Hrvatske te je trenutno jedan od najpopularnijih i utjecajnijih glazbenika na prostoru bivše Jugoslavije.

On je također napisao “Cesaricu” za Olivera Dragojevića koja je postala veliki hit.

U 2003., Zlatan Stipišić je postao UNICEF-ov ambasador dobre volje. Često je aktivno uključen u mnoštvo humanitarni koncerata i organizacija koje se bore protiv glad i siromaštva.

Njegov dugo iščekivani album “Unca Fibre” je izašao 2006., pet godina nakon njegovog nagrađivanog albuma “Mirakul”, koji je odmah pobrao naklonost kritike.

U 2010., izašao je njegov posljednji album “Toleranca”.