Gabi Novak  - Ulaznice

 Prva dama hrvatskog šlagera

Gabi Novak

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Gabi Novak. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Gabi Novak hrvatska je jazz pjevačica. Poznata je i po svojim izvedbama šlagera
Prekretnica u zivotu Gabi Novak dosla je sa ponudom Nina Kostelca da ona pozajmi njen glas jednoj djevojcici iz crtanog filma. Bojan Adamic odmah je Gabi Novak dao ponudu da ona prati njegov orkestar.

Nakon toga, Gabi Novak polako postaje glazbena zvijezda.

Na Bledskom jazz festivalu 1958., Gabi Novak je imala priliku zapjevati u duetu s Louisom Armstrongom.

Pocetkom '60-tih godina, Gabi Novak je pocela snimati gramofonske ploce. Tih godina, dobila je priliku probiti se na zapadnom tržištu, ali kada je čula uvjete nakladničke kuće (smršavjeti, promijeniti izgled, pjevati kako oni to žele), odustala je, vratila se u SFRJ i pjevala pjesme domaćih autora. To je jedna od njenih najistaknutijih osobina – izvoditi isključivo pjesme koje joj se sviđaju. Velika većina tih pjesama pretvorila se u nezabiolazne hitove.

U 70-tim godinama Gabi Novak se udala za kompozitora i pjevača Arsena Dedića, s kojim je i danas. Par uspješno surađuje i na poslovnom planu.

Neki njeni najveći hitovi su: „Gazi dragi, srce moje“, „Pusti me da spavam", „Kuća za ptice", „Pamtim samo sretne dane", „On me voli na svoj način“ i „Plava ruža zaborava.
Godine 2002. javila se CD-om obrada kompozicija Arsena Dedića i standarda s početka karijere u društvu dvostruko mlađih sudionika zagrebačke jazz scene predvođenih sinom Matijom Dedićem. Pod nazivom "Pjesma je moj život", 2003. dobio je četiri Porina, među njima i za album godine.

Gabi Novak dobitnica je Vjesnikove nagrade za muziku Josip Slavenski, Nagrade Vlaho Paljetak i brojnih festivalskih priznanja.