Dua Lipa

Dua Lipa

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Dua Lipa. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Dua je rođena u Londonu kamo su njezini roditelji, marketinški menadžer i glazbenik Dukagjin i izvršna direktorica u turizmu Anesa, pobjegli 1995. zbog rata u rodnom Kosovu. Ljubav prema glazbi naslijedila je od oca, bivšeg rock glazbenika koji je pjevao u bendu Oda.


Njezini snovi o glazbenoj karijeri poljuljani su još u osnovnoj školi, gdje su joj zbog nemogućnosti pjevanja visokih tonova rekli da nema talenta, a novi udarac uslijedio je 2008. godine kada se kao jedanaestogodišnjakinja s obitelji seli u Prištinu, gdje je otac Dukagjin dobio posao.


'Bez obzira na drukčiji život u Prištini, nastavila sam pjevati, a s 14 godina počela sam objavljivati obrade poznatih pjesama na YouTubeu. Uvijek sam željela pjevati. Ne smijete odustati vjerovati u ono što volite', opisala je Dua za The Sun to razdoblje svog života u kojem se nije dala obeshrabriti.


Prije povratka na Kosovo, Dua je subotama u Londonu pohađala poznatu školu scenskih umjetnosti Sylvia Young Theatre School i kretala se u krugu istomišljenika. U Prištini su joj nedostajale te subote i u njoj je jačala želja za povratkom u rodni grad. Znala je da pred roditeljima mora imati jači razlog pa u planove ubacuje i sveučilišno obrazovanje u Londonu.


Polazi joj za rukom uvjeriti roditelje i uz njihov blagoslov 15-godišnja Dua pakira kofere i vraća se sama u London kod obiteljskog prijatelja. Svoju šansu nije htjela propustiti i ozbiljno se posvetila školovanju na Parliament Hill School bez čije diplome ne bi mogla na fakultet.


'Znala sam da će radijsku premijeru pjesma imati kod Annie Mac. Bila sam u studiju toga dana i točno znala kada će je zavrtjeti. Vozila sam se taksijem i zamolila vozača da uključi radio i na putu do kuće je nisu zasvirali. U kuću sam brzo ušla, uključila radio i tada je zasvirala. Pala sam na pod i zaplakala, jer jednostavno nisam mogla vjerovati što se događa. Bilo je tako uzbudljivo', prepričala je Dua.


Pjesma 'Be The One' osvojila je deveto mjesto na britanskim ljestvicama, a podrška je brzo stigla i s one strane velike bare.


Američki bend Maroon 5 tvitnuo je o 'novoj velikoj umjetnici koju vole', a s videom za pjesmu 'New Rules' podrška stiže i s Novog Zelanda od pjevačice Lorde koja je napisala da je to najbolja stvar koju je u posljednje vrijeme čula.