DRŽAVNI LOPOV

DRŽAVNI LOPOV  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za DRŽAVNI LOPOV. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

KULTNA BOSANSKA  KOMEDIJA  „DRŽAVNI LOPOV“


STUDIO TEATAR ZENICA


 „Državni lopov“ Fadila Hadžića koji je nastao davne 1977. godine jedna je od najizvođenijih predstava svih vremena a tekst je i danas je  aktualan zbog novih  državnih lopova  naše svakodnevnice.


Hit- komedija dovodi još jedan regionalni hit – komediju „Državni lopov“ koja u sklopu svoje dalmatinske turneje gostuje u Splitu i Zadru s početkom u 20 sati.


Riječ je o predstavi koju su  na scenu postavili  glumci STUDIO TEATRA ZENICA a aktualna je upravo zbog događaja koji su naša svakodnevnica. Komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, medjutim revizijom odvjetnika on će vjerovatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti. .
Tekst predstave prilagođen je trenutnoj situaciji u zemlji, spominje se ministarstvo, savjetnici, zloupotreba položaja, bogati i siromašni, pravosuđe, policija. Tri glumca, Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza...


Jedanaest godina igranja, preko 100 000 gledatelja, više od 150 izvođenja, dokaz su da se radi o vrhunskoj komediji. Producent ove predstave je STUDIO TEATAR ZENICA.