DONSKI KOZACI  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za DONSKI KOZACI. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

„Donski kozaci“, Državni akademski ansambl pjesama i plesova Donske regije Rusije, čuvaju četiri stoljeća staru folklornu tradiciju kozačkog naroda koji je živio na prostranoj ravnici uz rijeku Don na južnim i istočnim granicama Rusije.Riječ je o jednom od najpopularnijih plesnih i zborskih ansambala u Rusiji, poznatom po raskošnim, šarenim kostimima i vrhunskom glazbeno-scenskom programu. Izvode narodne pjesme i plesove regije u izvornom obliku, pažljivo odabrane iz prebogatog povijesnog naslijeđa.

Koncert uvijek počinje epskim uvodom. Drevne pjesme i kostimi uvode gledatelja u povijesnu atmosferu. Nakon toga pjesme postaju pokretnije, doimaju se lirskima, otvorenima, komičnima; imaju dodirnih točaka s plesovima. Na kraju – kao sintezu cijele povijesti – izvode zaglušujući ples sa sabljama, uz najsloženije trikove i silovitu energiju.

 

Ipak, kad je riječ o ansamblu, prije svega valja istaknuti zbor, on je nosilac temeljne dramaturške srži, glavne semantičke ideje, njegove filozofije. Plesna skupina je izraz velike emocionalne snage, njegove plastične ljepote, očaravajućeg šarma i pune izražajne scenske pojavnosti. Orkestar je element sile koja ujedinjuje, razvija i jača sve komponente i zbora i baleta, stvarajući cjelovitu, ravnomjernu, živopisnu izvedbu.