Divlje Jagode

Divlje Jagode  - Ulaznice

Grupa koja je postigla svjetsku slavu

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Divlje Jagode. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Zele Lipovaca idejni je tvorac i utemeljitelj heavy-metal i hard rock sastava "Divlje jagode".


Prva postava Adonis, Tony, Muc, Nihad & Zele objavili su prvi album potkraj 1978. s pjesmama kao što su "Jedina moja" i "Krivo je more“.


Zele i nova postava "Divljih jagoda" završavaju snimanje drugog albuma "Stakleni hotel" koji izbacuje sjajne hitove "Autostop" i "Kako si topla mila" te postiže velik komercijalni uspjeh.


Prava prekretnica u njihovoj karijeri dolazi s trecim albumom "Motori" koji je snimljen pod producentskom palicom Tea Werdina.


Nastaju još dva albuma - "Vatra" i "Carobnjaci". Svjetskom produkcijom i kvalitetom, velikim nakladama i prodajom trilogije, "Divlje jagode" postižu nezapamćen komercijalni uspjeh. U to doba pune sve koncertne prostore.
Nakon sjajna i rasprodana koncerta, u nazocnosti direktora Goefa Hunningtona, vlasnika diskografske kompanije "Logo Records", Zele Lipovaca i "Divlje Jagode" potpisuju ekskluzivni ugovor.


Bio je to prvi veliki diskografski ugovor na bivšim prostorima. Postali su britanski band "Wild Strawberries“. Počela je i prva velika engleska turneja, a završni koncert održan je u kultnom i legendarnom londonskom klubu "Marquee".


Peti pridruženi clan na turneji bio je klavijaturist Don Airey koji je svirao u sastavima "Rainbow", "Whitesnake", "Colosseum II" i "Cozy Powell Band".


Posljednjih nekoliko godina Zele Lipovaca živi i radi u Zagrebu baš kao nekada, kada je okupio prvu postavu "Divljih jagoda". Tijekom 2002. godine reaktivirao je nove "Divlje jagode" s albumom „Od neba do neba“.