Učitavanje...

Slobodne DIVANHANA ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za DIVANHANA. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Sarajevska sevdah atrakcija Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentiranje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, s posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. 

Sevdah šestorka, osnovana 2009. godine od strane mladih studenata Muzičke akademije u Sarajevu, do danas su održali preko 300 koncerata širom kontinenta i ostatka svijeta, objavili tri studijska i jedno live diskografsko izdanje, te nedavno započeli novo poglavlje u svojem umjetničkom svaralaštvu poklonivši nam prve autorske skladbe Zova i Voće rodilo. 

Nakon prve prekooceanske turneje u Kanadi, rasprodanih koncerata u Berlinu, Bernu, Beču, Istanbulu, Ljubljani i Beogradu te nezaboravnog debitantskog koncerta u Lisinskom 2018., ovaj put s novom članicom Šejlom Grgić, Divanhana dolazi u Lisinski predstaviti potpuno nov program simboličnog naziva Širimo sevdah. 

#sirimosevdah 

Premijerno će pred zagrebačkom publikom izvesti seriju autorskih pjesama koje će se naći na nadolazećem albumu koji planiraju objaviti sredinom sljedeće godine, te jedan glazbeni buket potekao na izvoru tradicionalne, nošen krilima starogradske, te na kraju satkan novokomponiranom glazbom suvremenih autora koji su pisali i pišu u duhu tradicije. Kamenčić po kamenčić, do onog savršenog šarenog mozaika koji pršti od ljubavi i sevdaha, za srce svakog onog tko će na koncertu ostaviti dušu u amanet ovim maestralnim sarajevskim meraklijama.

Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali utjecajem jazza, popa i klasične glazbe 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine nego i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, posebno sevdalinke.
 
Bend je početkom 2009. godine osnovala skupina studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.
 
Cjelokupni kreativni rad iz 2015. godine objedinjen je simboličnim nazivom Zukva:
„Crpeći inspiraciju upravo iz zukve, autohtone vrste kisele jabuke koja raste isključivo u Bosni i Hercegovini, kao svojevrsnog simbola jakog korijena povijesne i kulturne baštine naše zemlje, nastavljamo putovanje zemljama Balkana, skupljajući u svoj ranac, notu po notu, bogatu muzičku baštinu naših naroda, kao sitne plodove jabuke. Na svom krivudavom putu, kao stablu zukve, susrećući ozarena lica ljudi različitih tradicija i kulturnih običaja, 'kalemismo' svoj muzički izražaj njihovom bisernom unikatnošću, bruseći ga u oblik koji je sada tu pred vama.”
 
Album Zukva za države bivše Jugoslavije objavio je beogradski Multimedia Music, a ARC Music iz Velike Britanije album objavljuje za cijeli svijet.
 
Članovi: Naida Čatić (pjevačica), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas-gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje DIVANHANA u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka