Daleka obala

Daleka obala

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

dostupni Fan Reporti

  1. Mladen

    Mladen Čulić u Split dana 30.04.2022

    Dodati u opis benda jer ponovo su se okupili i sviraju a u opisu stoji da su se raspali 2000 i ništa nakon toga: Nakon okupljanja u studenom 2019., uskoro su odlučili nastaviti djelovati. Uzeli su novog vokalista, a uz pristanak Marijana Bana, koji je objesio mikrofon o klin i uzeo zasluženi odmor od izvođenja glazbe. Novi pjevač i frontmen Jakša Kriletić Jordes postao je neobičnim spletom okolnosti. Poznavao je Bana i Hrepića od prije, a Ukić ga je upoznao na premijeri mjuzikla Bambine. Nešto poslije iz Daleke su otišli u studio u Dubravi snimiti Lipe dane, a budući su u u tom điru odlučili snimiti Od tebe ća i U reggaeu je spas, Hrepić je primijetio da bi dobro došla saksofonska dionica te je rekao da će zvati Jordesa da im kao prijatelj odsvira dionicu. Netko je primijetio da su saksofonisti dobri pjevači. Producent Leo Anđelković je predložio da bi Jakša trebao probati otpjevati Od tebe ća i oduševio prisutne, a velikom energijom pogurao je sastav naprijed.

O izvođaču

Daleka obala je hrvatski glazbeni sastav iz Splita.


Sastav su osnovali Marijan Ban (glavni vokal), Jadran Vušković (vokal, gitara), Boris Hrepić (bas, usna harmonika, vokal) i Zoran Ukić (bubnjevi). Sastavu se pridružio Bogo Šoić Mirilović (klavijature, gitara, vokal).


Prvi službeni koncert održan je u kinoteci "Zlatna vrata" u Dioklecijanovoj palači u Getu, 27. studenog 1988. godine. Taj nastup pobudio je veliko zanimanje i popularnost grupe zbog specifičnosti glazbe.


Godine 1990., snimili su svoj prvi album „Daleka Obala“. Njihov posljednji album izdan je 1999. godine pod nazivom „1990.-2000.“. U njemu, Marijan Ban, inače glavni vokal, pjeva samo nekoliko pjesama.


Nakon toga, 2000. godine se grupa razišla. Marijan Ban nastavlja kao solist. Zoran Ukić i Boris Hrepić osnivaju grupu The Obala.