Bryan Adams

Bryan Adams  - Ulaznice

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Bryan Adams. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

NUCOAST CONCERTS I LIVE NATION NAJAVLJUJU

Bryan Adams stiže u Arenu Zagreb

13. prosinca 2023. godine


ULAZNICE U PRODAJI OD PETKA, 24. OŽUJKA OD 10:00

U SUSTAVU EVENTIMA!

Zagreb, 22. ožujka 2023. – Nakon punih šest godina, jedan od najupečatljivijih i najomiljenijih glazbenika na svijetu, ponovno se vraća u pred zagrebačku publiku! Riječ je o Kanađaninu Bryan Adamsu koji će nastupiti u Areni Zagreb, 13. prosinca 2023. godine, u sklopu velike svjetske turneje So Happy It Hurts. Ulaznice su u prodaji od petka, 24. ožujka, u sustavu Eventima.

Bryan Adams je kanadski pjevač i tekstopisac i jedan je od najuzbudljivijih glazbenika na svijetu. Njegov se glazbeni utjecaj proteže na četiri desetljeća, tijekom kojih ih je objavio 17 studijskih albuma te je osvojio brojne nagrade i priznanja, uključujući tri nominacije za Oscara, pet nominacija za Zlatni globus kao i nagradu Grammy. Energična izvedba, scenska prisutnost i nevjerojatan vokal oduševljavaju vojsku njegovih poklonika diljem svijeta, a i dalje ne namjerava stati s turnejama, svirajući glazbu koja je postala neizostavan dio programa gotovo svih rock radio stanica.

Nadolazeća turneja započinje 6. lipnja, u američkom gradu Baltimore, a vezana je za njegov 15. studijski album "So Happy It Hurts", koji je 11. ožujka 2022. objavio BMG. Istoimena pjesma s tog albuma, nominirana je za nagradu Grammy i to za najbolju rock izvedbu.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici www.bryanadams.com. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su već od ovog petka, 24. ožujka, a može ih se osigurati putem na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.


***

Kad mu je bilo 10 godina, stric mu je poklonio njegovu prvu gitaru, nakon čega je Bryan počeo pokazivati interes za muziku. Njegov otac to nije odobravao. Ubrzo nakon toga je uslijedila rastava Bryanovih roditelja, te on odlazi živjeti sa svojom majkom i bratom u Vancouver. S 15 godina napušta školu i započinje učiti svirati klavir.

1979. Adams je napravio svoj prvi doprinos u muzici kada zajedno s Jimom Vallenceom (kojeg je poznavao već par godina, bubnjarom grupe Prism) snima duet. Snimili su demo i nakon par početnih neuspjeha, primili su prvu ponudu tvrtke A&M. Bryanov prvi album je izdan 1980. Njegov drugi album "You Want It You Got It" je dospio na tržište 1981. (iako nije postigao ogroman uspjeh). 1983., Bryan zajedno sa gitaristom Keithom Scott i bubnjarom Mickeyem Curry (službeni članovi banda), Tommyem Mandelom (pijanista) i Daveom Taylor snimio treći studijski album pod nazivom "Cuts Like A Knife". Ovo je njegov prvi veliki uspjeh, sve zahvaljujući pjesmama poput "Cuts Like A Knife", "Straight From The Heart", "This Time" i "I'm Ready". Ovaj treći album sadrži i pjesmu "The Best Was Yet To Come", koja je napisana i posthumno posvećena Dorothy Stratten.

1984. godina je bila uspješna za Bryana jer je, zahvaljujući izlasku njegovog novog albuma, "Reckless", osvojio nekoliko nagrada i priznanja (primjerice Juno Awards). Nezaboravne pjesme poput "Heaven", "Summer of '69", "Run To You", te duet s Tinom Turner, "It's Only Love", i danas se smatraju klasičnim rock temama. 1987. je izdat njegov peti album, "Into The Fire", iako nije bio tako uspješan u usporedbi s prethodnim.

1988. u Werchteru, u Belgiji, Bryan je održao svoj, kako većina smatra, najneobičniji koncert- Live! Live! Live!. Na koncertu je prisustvovalo preko 50.000 ljudi. Ovaj knocert je predstavljao klasičan podsjetnik na postignute uspjehe, posebno na "Cuts Like A Knife" i "Reckless". Dogovoreno je da će prijenos koncerta biti na televiziji, ali su uspjeh i veličina događaja bili toliki da je odlučeno da će u potpunosti biti izložen na tržištu, tako da se ovaj koncert može naći i na cd-u, kao dio Bryanove diskografije.

Već 1990. učestvuje u stvaranju albuma "The Wall", jednom od najvećih i najbolje plaćenih u historiji, zajedno sa mnogim umjetnicima u svijetu rocka. Među njima je bio i band Scorpions i Sinead O' Connor. Bryan je interpretirao pjesme "Young Lust" i "Empty Spaces" (duet s Rogerom Waters).

1991. uslijedio je novi studijski album "Waking Up the Neighbours" čiji su najveći uspjesi pjesme "(Everything I Do) I Do It For You", "Thought I'd Died And Gone To Heaven", "Can't Stop This Thing We Started", "Do I Have To Say The Words?" i "There Will Never Be Anther Tonight"

1994. zajedno sa Stingom i Rod Stuartom, Adams je formirao trio koji je snimio pjesmu "All For Love". Iste godine učestvuje i u koncertu "Pavarotti And Friends 2" na kojem izvodi pjesme "Please Forgive Me", "O' Sole Mio", "All For Love" i "La traviata: "Libiamo ne'lieti calici" (Brindisi)" zajedno s drugim umjetnicima.

1996. Bryan ponovo pjeva u duetu, ovaj put s Barbrom Streisand, a kao rezultat njihove saradnje nastaje pjesma "I Finally Found Someone". Iste godine na tržište izlazi i njegov novi album "18 Til I Die". Pjesme s novog albuma, poput "Let's Make A Night To Remember", "The Only Thing That Looks Good On Me Is You", "18 Til I Die" i "Star", postigle su ogroman uspjeh.

2002. Bryan snima soundtrack za animirani film "Neustrašivi Spirit" (Spirit: Stallion Of The Cimmarron). Tema filma zasniva se na priči o divljem i nesalomljivom konju, čiju slobodu remeti sami čovjek. Bryan sklada i druge pjesme što rezultira novim albumom koji je dobio čak i svoju francusku verziju, Spirit: L'etalon Des Plaines.