Boris Leiner  - Ulaznice

Azra / Haustor / Vještice

Boris Leiner

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Boris Leiner. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Boris Leiner hrvatski je bubnjar i kipar, koji je svirao i svira u mnogim sastavima iz Hrvatske i bivše Jugoslavije (Haustor, Azra, Vještice, itd.,.


Leiner se priključuje Azri 1979. godine. U to vrijeme je svirao i u Haustoru. 1983. godine je osnovao reggae bend Naturalna mistika.
Poslije koncerta u zagrebačkom Domu sportova 1987., Boris Leiner napušta Azru. Od 1987. godine zajedno sa Maksom Juričićem i Srđanom Saherom svira u hrvatskoj grupi Vještice.


1990. odlazi solo s bubnjevima u Prag, a nakon toga u Kopenhagen i Berlin. Svira u nekoliko belgijskih i danskih grupa. U Europi snima dva albuma s sastavima "Freedom Lovers" i "Love Sister Hope". 1992. Leiner u Berlinu organizira manifestaciju "Rock Against The War", s podnaslovom "Tko to tamo peva?", na koju su bile pozvane najbolje rock grupe iz svih republika bivše Jugoslavije. Održana su dva koncerta u Pragu i jedan u Berlinu.


Od sredine 1990-ih je aktivan u mnogim hrvatskim bendovima. Sa Darkom Rundekom snima dva albuma. 2000. godine objavljuje svoj album "Bioritam" i postaje član "Diva-Dodola Folk Orkestra".


2001. je svirao u beogradskom KST-u na koncertu pod nazivom Pozdrav Azri.


Poznat je po izradi bista (Johnny Štulić, John Lenon…)