Baroness

Baroness  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Baroness. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Metal legende iz američkog grada Savannah u saveznoj državi Georgiji.


“Gold & Grey” album ušao je u top 10 najprodavanijih izdanja u USA ovoga lipnja, a na turneji će band do kraja godine odsvirati više od 50 koncerata. U pauzama nastupa po europskim arenama kao posebni gosti za Volbeat, band će odsvirati i limitirani broj manjih klupskih koncerata uključujući i ovaj u zagrebačkom Vintageu.


Od originalne postave koja je 2003. osnovala bend u Baroness se danas nalazi gitarist John Baizley, dok ostatak lineupa čine Nick JostSebastian Thomson i Gina Gleason.


S 3 EP-a u prve tri godine izgradili su ime na nezavisnoj sceni, no pravi globalni proboj usljedio je prvim u nizu fantastičnih izdanja, albumom „Red“ iz 2007. Izvrsne kritike omogućile su im turneje uz velika imena kao što su Mastodon, Coheed & Cambria, Converge i Clutch. Sljedeća u nizu, ploča „Blue Record“ (2009.), čak je i prestigla prethodnika i bila uvrštena na 20. mjesto najvećih metal albuma u povijesti po magazinu „LA Weekly“.


Nakon gotovo fatalne prometne nesreće 2012. dolazi do promjena u sastavu, jedinom preostalom članu, Baizleyu, se pridružuju Jost i Thomson, a uoči početka rada na izdanju „Gold & Grey“ u bend stiže i Gina Gleason.