Andrea Bocelli - Ulaznice

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Andrea Bocelli. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

ANDREA BOCELLI PONOVNO U SLOVENIJI: UOČI DANA ŽENA NASTUPIT ĆE U DVORANI STOŽICE

Nakon četiri godine slavni talijanski tenor ponovno će nastupiti pred slovenskom publikom, koja će u njegovoj veličanstvenoj izvedbi moći uživati 7. ožujka 2020. godine

Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli, tako je Celine Dion opisala talijanskog umjetnika, koji će po drugi put nastupiti u Sloveniji i to uoči Dana žena, 07. ožujka 2020. godine. Najavljen program predviđa dva dijela – u klasičnom dijelu tenor će izvoditi najpoznatije operne arije u pratnji orkestra i zbora, dok će drugi dio posvetiti vlastitim najvećim hitovima i novim pjesmama s nedavno objavljenog albuma „SI“ „. Na pozornici će mu se pridružiti i sopran, gost pjevač i gostujući glazbenik. Svoj novi album, kako ističe, doživio je kao intimnu zbirku pjesama koje slave ljubav, vjeru i obitelj. Snimljen je u njegovu domu u Italiji, a producirao ga je legendarni Bob Ezrin, koji je surađivao s Pink Floydom, Lou Reedom… Bocelli je u Sloveniji prvi put nastupio 2016. godine, a publika je u tada rasprodanoj dvorani Stožice uživala u vrhunskim izvedbama ovog velikog umjetnika.

Slavni talijanski tenor do sada je snimio 15 albuma, koje je prodao u više od 90 milijuna primjeraka, te devet opera. Karijeru je započeo 1992. godine, a ispočetka mu je puno pomogao Zucchero, koji je tražio nekog tko bi s Lucianom Pavarottijem snimio demo snimku za jedan duet. Bili su očarani Bocellijem I njegovom izvedbom, a on se potom predstavio na Sanremo festivalu. Ubrzo je slijedila i prva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, nakon čega su se uspjesi nezaustavljivo počeli nizati. Ipak, najvećom prekretnicom smatra se pjesma ''Con te partirò'', čija je inačica u duetu sa sopranisticom Sarom Brightman 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Kroz brojne nastupe i objavljene albume Bocelli je stekao naklonost najšire publike, glazbenika i glazbenih kritičara. Jedan je od rijetkih koji je nastupao pred trojicom Papa, četiri američka predsjednika, britanskom kraljevskom obitelji, a koncerte je imao i u njujorškom Central parku, londonskom Royal Albert Hallu, ispred egipatskih piramida i ispod Eiffelova tornja u Parizu.

Tenor, čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija, ponovno priprema veličanstveni nastup, a ulaznice za ovaj koncertni spektakl, koji će se održati 07. ožujka. 2020. u ljubljanskoj dvorani Stožice mogu se kupiti već od 14. siječnja. 2019. u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.

______________________________

Andrea Bocelli je talijanski pjevač (tenor), tekstopisac i producent. Rođen je 22. rujna 1958. godine u toskanskom mjestu Lajaticou, nedaleko od Pise.

Od rođenja je imao problema s očima zbog urođenog glaukoma. Godine 1970., u dobi od 12 godina, nakon nesreće na nogometnoj utakmici posve je izgubio vid.

Upisao pravni fakultet u Pisi. Kao student često je nastupao po barovima.

Karijera mu je počela 1992. godine kada se Bocelli javio na audiciju koju je organizirao talijanski pjevač Zucchero u potrazi za tenorom. Luciano Pavarotti je bio očaran talentom Andrea Bocellija.

Do danas Bocelli je prodao preko 70 milijuna albuma.

Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Andree Bocellija u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka