Adastra

Adastra  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Adastra. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Adastra je mladi zagrebački rock bend osnovan 2005. godine. Sastav čine Jerko Marić (osnivač, vokal, gitara), Željko Topalušić (bas gitara), Ivan Havidić (gitara), Damir Medić (bubnjevi).

Album prvijenac izlazi 2007. godine u izdanju Croatie Records. Singl „Nabujala rijeka“ osvojio je visoke pozicije na ljestvicama većine hrvatskih radio i televizijskih postaja. Album su promovirali diljem Hrvatske.

Jedan od najvećih uspjeha im je sigurno nastupanje kao predgrupa britanskom rock sastavu Muse 2007. godine u Domu sportova.

Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski te je pod nazivom "Nina" objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača. Ova kompilacija poslana je radijskim postajama diljem svijeta u više od 80 zemalja.

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade“ posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu kojeg su vršnjaci pretukli i koji je od posljedica napada par dana kasnije preminuo. Pjesma je postala himna borbe protiv nasilja među mladima.

Adastra je 2009. godine izdala singl „Zašto se skrivaš? “ koji je zauzeo 2. mjesto na godišnjoj top ljestvici Hrvatskog radija.  Slušatelji i žiri Hrvatskog radija su u emisiji Turky party Adastru proglasili grupom 2009. godine.

U ožujku 2011. godine, Adastra je izdala drugi album „Surovi grade“.   Album se našao na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Zagrebačka promocija novog albuma održana je 15. travnja u klubu Boogaloo pred 1.000 njenih fanova.

2012. Adastra je snimila dva nova singla na španjolskom jeziku i to pjesme "Porque te escondes" i "Amor de verano". Posljednji single „Samo igra“ je objavljen u listopadu 2012.