Lokacije

Dvorana Gradski vrt

Kalendar događanja

Opis
Gdje Kneza Trpimira 23 31000  Osijek,  Hrvatska

Dvorana Gradski vrt višenamjenska je nastavno-športska dvorana u Osijeku. Sastoji se od pet dvorana, od kojih je jedna atletski tunel, te pomoćnih i pratećih sadržaja. Dvije najveće dvorane kapaciteta su 3.538 i 1.448 gledatelja.


Pristupni trg s glavnim stubištem na sjevernoj strani dvorane te vodena ploha i spiralna skulptura - fontana fokusiraju događanja središnjeg dijela cijelog športskog kompleksa. Prostor između stadiona i dvorane – aleja športaša - svojim urbano-parkovnim oblikovanjem nadovezuje se na glavni pristupni trg te kao suvremeni i aktivan javni gradski prostor pruža različite mogućnosti odmora, druženja, boravka i rekreacije svim građanima Osijeka.


Športska dvorana oblikovno je i funcionalno podijeljena u dva osnovna međusobno povezana volumena. Okrugli valjkasti volumen oblikovni je element prepoznatljivosti koji svojom formom naglašava pokret, akciju i dinamiku športa i na njega se nastavljaju horizontalne plohe svih ostalih prostora.


Dvorana je službeno otvorena 28. prosinca 2008. prijateljskom utakmicom rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije, koja je završila pobjedom Hrvatske rezultatom 27:26 (17:10).