vaci - Ulaznice

Varaždinski Cipelcug   - Ulaznice

Filtrirajte pretragu

Podaci o događaju

Varaždinski cipelcug

Dobrodošli na manifestaciju koja će vas upoznati s baštinom Varaždina, grada čiji svaki kutak nosi priču o prošlosti koja je neminovno utkana i u njegovu bogatu tradicijsku kuhinju. Renomirani restorani i Kavana koji sudjeluju u ovom događanju dio su projekta Okusi hrvatske tradicije – Okusi tradicije varaždinskoga kraja. Za vas smo zajedno s njima pripremili ovaj cipelcug svojevrsnu avanturu koja istražuje Varaždin kroz njegovu kulturnu i kulinarsku baštinu nudeći užitak blagovanja kroz osobitost tradicionalnih recepata i suvremenih kulinarskih tehnika. Pridružite nam se u ovoj kombinaciji kulinarskih doživljaja i zanimljivih otkrića koja obećavaju nezaboravno iskustvo za sva čula.

Ispunite dan jednim novim doživljajem. Laganom vođenom šetnjom gradom kroz koju ćete Varaždin upoznati na drugačiji način, a sve to, u skladu s varaždinskom tradicijom blagovanja, oblikovati u jedinstveni ručak od sedam slijedova. Dodatno, svaki ćemo slijed obogatiti čašom odabranog vina.

Što vas očekuje?

Laganom šetnjom posjetitićemo sedam renomiranih varaždinskih ugostiteljskih objekata u kojima za vas šefovi pripremaju kulinarski doživljaj inspiriran i kreiran na podlozi tradicije i osobitosti lokalnih namirnica. Sve ćemo započeti u Restoranu hotela Varaždin gdje nas u priču uvode s okusima klipića, jednog od simbola varaždinskog kulinarskog umijeća, te s tri namaza – namazom od bučinih sjemenki, od svježeg sira i namazom od čvaraka. Dvadesetak minuta kasnije u Restoranu Garestin, kao toplo predjelo očekuju nas Domaći trganci s raguom od telećeg mesa i svježih vrganja. Šetnju nastavljamo do Restorana Šanjek koji će poslužiti tradicijsko jelo na žlicu Gulaš bake Šanjek, gulaš od junećeg mesa s noklecima, koji se obvezno po tradiciji u ovom objektu blaguje uz čašu dobrog gemišta. Nastavljamo šetnju do središta grada i Restorana Verglec gdje ćemo otkriti priču o imenu restorana, a potom okusiti Varaždinsko pečenje s hajdinom kašom, tradicijsko jelo varaždinske građanske kuhinje. Prije nego što nastavimno s blagovanjem glavnih jela obići ćemo Županijsku palaču i njen posjetiteljski centar. Potom ćemo kratko prošetati središtem grada do Restorana August koji se smjestio tik do Gradske tržnice. Šef kuhinje pripremiti će nam Pureća prsa punjena mlincima u omotaču od domaćeg špeka. Slijedi šetnja do Restorana Bedem, jedinog varaždinskog restorana s Michelin preporukama, u kojem nas očekuje specijalitet kuće Svinjeći file u krusti od bučinih sjemenki s pireom od buče. I ovdje, kao i u svim prethodnim restoranima, blagovanje ćemo začiniti čašom odabranog vina. Staro je pravilo da svaki ručak završava desertom. Tako će i naša šetnja, nakon što prošećemo bedemima Staroga grada, i napravimo pokoji selfi uz jednu od najpoznatijih varaždinskih atrakcija, završiti u Kavani Grofica Marica na središnjem varaždinskom trgu, popularnom Korzu. Ovdje nas čekaju osvježavajući slatki okusi iz nekadašnje varaždinske plemenitaške kuhinje, okusi Pavlove s kremom od vanilije i sa sezonskiom voćem uz izbor čaše Traminca ili Kave. I na kraju našeg druženja, preostaje još da u svakoj grupi najsretnijim sudionicima našeg prvog varaždinskog kulinarsko-vinskog cipelcuga podijelimo nekoliko nagrada.

Šetnja s blagovanjem i usputnim upoznavanjem najzanimljivijih varaždinskih znamenitosti i osobitosti traje 5:30 sati od čega na šetnju otpada oko 2:00 sata.


Maksimalan broj sudionika grupe je 15 osoba.

Vrijeme polaska:

1. grupa u 10:00 sati

2. grupa u 10:45 sati

3. grupa u 11:30 sati

Mjesto polaska: Hotel Varaždin, Trg Kralja Petra Svačića 1a.

Parkiranje automobila moguće na obližnjim parkirnim mjestima u naposrednoj blizini hotela (Kolodvorska ulica, Ulica Julija Merlića ili na parkiralištu pokraj Željezničkog kolodvora - magazin) Dolazak najkasnije 10-15 minuta prije utvrđenog termina grupe.

Svaka grupa tijekom cijelog obilaska ima svog pratitelja.

Cijena: 75 Eura po osobi

Za kupnju ulaznice do 20. svibnja cijena iznosi 70,00 Eura