Novosti

Prvi kirbaj godine!

Slavonia band, Mejaši i Sinovi ravnice 12. studenog u maloj dvorani Doma sportova.

24 srp

 


30 milijuna lajkova na YouTubeu, preko 133 000 fanova na društvenim mrežama, brojni koncerti diljem regije, razlog su zbog kojega su organizatori prvog Kirbaja godine pozvali Slavonia band, Mejaše i Sinove ravnice da udruže snage kako bi ove jeseni publici priredili najbolji provod u Zagrebu!


Okršaj tamburaških magova održat će se 12. studenoga u Domu sportova gdje će izvesti svoje najveće hitove i ugostiti mnoga poznata imena, kako na pozornici tako i u publici. Ovo će nesumnjivo biti mjesto na kojem će trebati biti viđen zato trk po ulaznice na www.eventim.hr jer su do 1.8. povoljnije!


Slavonia Band dolazi iz Đakova i već su godinama jedan od najutjecajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj. Svojim radom, glazbom i pristupom koncertima dali su drugu dimenziju tamburaškoj glazbi. Na facebooku imaju zavidnu bazu od preko 80 000 fanova, a osim u Hrvatskoj i Sloveniji, njihovi nastupi vrlo su traženi i u dijaspori. Nedavno su imali turneju po Americi i Kanadi, a često nastupaju u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.


Iza njih su brojni hitovi, među ostalima „Ej lutkice“, „Zlatna polja“, „Malena“, „Raduje me raduje“, „Jedan čovjek i jedna žena“ koji se i danas vrlo radu slušaju na radio postajama.


Neobičan spoj rocka i tamburaškog izričaja zasigurno je glazbena kombinacija Slavonia banda i Teške industrije u pjesmi „Žena za utjehu“ . Ova glazbena kombinacija izvrsno je prošla kod publike i dala im dodatni vjetar u leđa!


Odličnu suradnju na sceni i u studiju uvijek imaju s Colonijom pa se na njihovom zajedničkom popisu nalaze dvije pjesme; „Gukni golube“ i „Varalico“.


Imaju status na kojem bi im mnogi bendovi pozavidjeli. Iza njih su tri studijska izdanja; „Idu kiše“ iz 2002. (Orfej), „Zbogom noći“ iz 2007. (Menart) i treći, još uvijek aktualni album „Zlatna polja“, koji u potpunosti potpisuje Boris Đurđević iz Colonije (Menart). Da su zaista jedan od najtraženijih bendova, pokazali su 2012. godine kada su rasprodali Boogaloo. Zvukovi tamburice tada su odzvanjali do dugo u noć pa vjerujemo da taj koncert mnogi posjetitelji još uvijek pamte.


Popularni tamburaši u starkama, Mejaši, dosegli su zvjezdani status pjesmom „Zorica“ koja danas ima više od 10 milijuna pogleda!


Nevjerojatna popularnost mladih Varaždinaca ne jenjava; nedavno su objavili laganiji romantični singl “Kako da te zaboravim”, dok je posljednji opet oduševio brzim ritmom, a to je energična “Pijanka”. Pjesma je vesela i puna odlične zezancije, kao što Mejaši vole, a njihova publika posebno!


U nizu uspješnih singlova je i „Zavela me Ana“ koja ima preko 5 milijuna pogleda!


Mejaši iza sebe imaju stotine koncerata, a svoju su glazbenu karijeru započeli kao članovi Centra tradicijske kulture Varaždin. Danas „Mejaše“  čini šest mladih glazbenika koje veže prijateljstvo, ljubav prema tamburi i glazbi te volja za vježbom i napretkom.


Životi su im se promijenili nakon objave pjesme „Zorica“ koja je u kratkom roku postala najveći i najtraženiji hrvatski hit!


„TAMBURAŠI U STARKAMA“ iza sebe imaju album „Bolji nego ikad“ (Croatia Records) na kojem se nalazi još odličnih i rado slušanih pjesama. Stalno surađuju s Denisom Dumančićem, frontmenom Letećeg odreda.


Kako su zaveli vrckastu Andreu Šušnjaru možete čuti u pjesmi „Zapjevajmo onu našu“ koja je premašila milijun pogleda.


Non stop nastupaju, ali to im odgovara, imaju u prosjeku 23 godine, tek!


KIRBAJ GODINE u Domu sportova izaziva Slavonia band, Mejaše i Sinove ravnice da još više pomaknu ljestvicu koju su do sada postavili kada su u pitanju njihovi live nastupi!


„Tko će više izdržati, publika ili mi!!!“ – poručili su članovi sva tri benda i time vas izazivaju da testirate svoju izdržljivost na prvom Kirbaju godine 12.studenoga u Domu sportova!


ULAZNICE:


Do 1. kolovoza povoljnije; samo 40 kn za stajanje / 50 kn za sjedenje.!


Nakon 1. kolovoza do 1. rujna ulaznice iznose 50 kn za stajanje / 60 kn sjedenje.


Nakon 1. rujna cijene iznose 60 / 70 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena će biti 70 / 80 kn.


Djeca do šeste godine ne plaćaju ulaznicu nego sjede na roditelju ako roditelj odabere sjedeće mjesto.