Novosti

Nova lokacija i novi koncerti na 'Španciru'!

Špancirfest svake godine pronalazi kreativne načine kako oplemeniti i nadograditi sam sebe, ne samo u programskom smislu već i u otvaranju novih prostora za festivalske programe.

datum i vrijeme događaja 13 srp


 photo bedekovic_zpsjnveuzd8.jpgNakon što su programi dviju stalnih pozornica, glavne kod Starog grada te one na popularnom Stančićevom trgu već poznati, objavljujemo lokaciju i program treće pozornice, namijenjene glazbenim sladokuscima, koja će biti smještena ispred predivne Vile Bedeković.


Vila Bedeković, koja je dom dječjem odjelu varaždinske gradske knjižnice i čitaonice, smještena na obodu povijesne gradske jezgre, u neposrednoj blizini HNK Varaždin i središnjeg gradskog parka, predivno je klasicističko zdanje s prostranim ulaznim perivojem, koji je oblikom i položajem naprosto idealan za ugošćivanje kulturnih događanja, iako se u bližoj povijesti Varaždina na tom mjestu nisu organizirali takvi sadržaji.


Špancirfest je smještanjem jedne glazbene pozornice u perivoj vile Bedeković napravio važan iskorak; nadrastao je usku povijesnu jezgru Varaždina, prekoračio je njezin obod i na neki način “osvojio” novi prostor kojim se uvelike mijenja način razmišljanja o položaju festivala i njegovoj povezanosti s Varaždinom.


Pozornica kod vile Bedeković preuzet će ulogu koju je prošle godine imala pozornica u dvorištu Županijske palače. Bit će to odredište za glazbene sladokusce s probranim izvođačima, koji su svoje nastupe prilagodili baš Špancirfestu i intimnoj atmosferi perivoja i kulise same Bedekovićke.


Koncertni nastupi odvijati će se u dva vikenda, dok će dani tjedna biti namijenjeni teatru na otvorenome, čiji ćemo program objaviti uskoro. Kao i prošle godine, kapacitet gledališta pozornice kod vile Bedeković je ograničen te će se za koncerte naplaćivati ulaznice.

>>> ULAZNICE ZA 'ŠPANCIRFEST' U VILI BEDEKOVIĆ KUPITE OVDJE!


Program će, prvog dana festivala, 21. kolovoza, samostalnim nastupom otvoriti neponovljivi Maksim Mrvica. U subotu, 22. kolovoza svoj će eklektični i kozmopolitski zvuk donijeti legendarni Darko Rundek sa svojim Cargo Triom, a u nedjelju 23. kolovoza nastupa iznimno zanimljiva koncertna kombinacija miljenika varaždinske publike Massima s jazz virtuozom Matijom Dedićem.


Drugi vikend koncertnog programa kod Bedekovićke, u petak 28. kolovoza, otvorit će jedna od istinskih hrvatskih glazbenih diva – Josipa Lisac & Trio, a dan kasnije, u subotu 29. kolovoza nastupa virtuozni gitaristički duo sastavljen od legendarnog Vlatka Stefanovskog  i Miroslava Tadića. Program pozornice kod vile Bedeković će u nedjelju, 30. kolovoza zatvoriti fantastična Amira Medunjanin, koja nakon prošlogodišnjeg spektakla, nije mogla odoljeti vraćanju na Špancirfest.


KONCERTNI PROGRAM POZORNICE KOD VILE BEDEKOVIĆ:
21.08.2015. – MAKSIM MRVICA
22.08.2015. – RUNDEK CARGO TRIO
23.08.2015. – MASSIMO I MATIJA DEDIĆ 
28.08.2015. – JOSIPA LISAC I TRIO
29.08.2015. – VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ 
30.08.2015. –  AMIRA MEDUNJANIN