Novosti

Glenn Miller Orchestra na Adriatic turneji!

Najpopularniji big band na svijetu dolazi u Hrvatsku i Sloveniju na 'Jadransku turneju' koja počinje u Puli 9. kolovoza

15 svi

“A band ought to have a sound all of its own. It ought to have a personality.”

(Glenn Miller)

U kolovozu, na „Adriatic Tour 2015“ - po prvi puta u Puli 9.-og, Zadru 10.-og i Splitu 11.-og, te slovenskom Portorožu 13.-og – gostuje najpopularniji i najtraženiji svjetski big band „Glenn Miller Orchestra“ - koji se smatra jednim od najvećih i najboljih glazbenih sastava svih vremena, a čiji jedinstveni zvuk vole svi koji vole plesnu i jazz glazbu.

Njihov unikatan, prepoznatljiv zvuk baziran je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Priča kaže da je taj karakterističan zvuk nastao slučajno. Tijekom jednog koncerta, glazbenik na prvoj trubi ozlijedio je usnicu, pa je njegove dionice morao zamijeniti klarinet – i tako se rodio the Glenn Miller Sound.

Na koncertima čemo uživati u legendarnim skladbama poput - Moonlight Serenade, Somewhere Over the Rainbow, In the Mood, Rhapsody in Blue, Chattanooga Choo Choo - te drugima iz njihovog bogatog repertoara, koji danas broji stotine skladbi, i u kojem se nalaze i pjesme novijeg datuma u originalnim Glenn Millerovim aranžmanima.

Sadašnji „Glenn Miller Orchestra“ oformljen je 1956. godine i od tada je konstantno na turneji, svirajući u prosjeku 300 live nastupa godišnje, na kojima ih posjete stotine tisuća slušatelja diljem svijeta.

Danas, više od 60 godina otkad je publika prvi puta zavoljela uspješni Miller Sound, članovi sastava nastavljaju tradiciju i sviraju brojne originalne Millerove aranžmane, kao i druge suvremene skladbe, aranžirane i izvedene u Millerovom stilu.
Na „Adriatic Tour 2015“, će „Glenn Miller Orchestra“ nastupiti vođeni Nizozemcem Will Saldenom, ravnateljem orkestra za Europu.

Početak koncerata je najavljen za 21 sat

Adriatic Tour 2015

Nedjelja, 9. kolovoza 2015. u 21 h – Arena / Pula

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2015. u 21 h – Forum / Zadar

Utorak, 11. kolovoza 2015. u 21 h – Splitsko ljeto, Prokurative / Split

Četvrtak, 13. kolovoza 2015. u 21 h – Avditorij, Portorož, SI