Novosti

EuroBasket 2015 ulaznice uskoro u prodaji

Uoči organizacije EuroBasket-a Zagreb 2015 koji će se održati u Zagrebu od 5. do 10. rujna 2015.g., u Hotelu Panorama održana je prva konferencija za medije!

datum i vrijeme događaja 05 velj

 photo eurobasketWWW_zpsc4ejeve1.jpg


Svečanu konferenciju za medije otvorio je gosp. Božidar Longin, dopredsjednik HKS-a, koji je još jedanput istaknuo zadovoljstvo što će se jedan dio EuroBasketa održati u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu. ''Želimo naglasiti još jedanput da je ovo najveći košarkaški događaj u Hrvatskoj i najveći sportski događaj u Europi ove godine. Imamo sreću da smo dobili dio EuroBasketa pa se želim zahvaliti FIBI, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, kao i svima koji su podržali EuroBasket 2015. Moram naglasiti da je otvoren ured i poduzeće EuroBasket Zagreb 2015 koji se nalazi u Areni Zagreb gdje će se odigrati sve utakmice.''


Nazočna je bila i gđa. Monica Puchner, operativni menadžer za FIBA Evente, koja je uvjerena da će Hrvatska dobro odraditi svoj dio Eurobasketa 2015. Također je kazala da je i za FIBU ovaj događaj izazov, jer po prvi put će se EuroBasket održati u četiri zemlje.


"S dobrim razlogom smo dali Hrvatskoj domaćinstvo jedne od skupina. Hrvatska ima ljude koji znaju organizirati velike sportske događaje, vaša zemlja je bila izvrstan domaćin nekoliko turnira mlađih kategorija, a dvorana Arena Zagreb udovoljava svim našim kriterijima. Hrvatska je prava košarkaška nacija i ne sumnjamo da će sve utakmice biti jako posjećene.'', kazala je Puchner.


U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nazočnima se obratio gosp. Darko Vučić. 


''Bila mi je čast od samog začetka i incijative HKS-a za dobivanjem jednog dijela EuroBasketa sudjelovati i dati podršku u ime Uprave za sport, jer smo prepoznali priliku da jedno veliko natjecanje dođe u Hrvatsku. Incijativa od strane HKS- a u startu je primljena od strane Vlade Republike Hrvatske koja je u kandidaturi prepoznala dobru priliku za promicanje hrvatske košarke te Hrvatske kao države turizma i sporta. Kako smo u jesen 2014. imali već neke obveze, mogu se pohvaliti u ime našeg Ministarstva da smo uspješno izvršili zadane ciljeve i da ćemo tako nastaviti i u 2015. te zajednički doprinijeti dobroj i uspješnoj organizaciji. Analizirajući protekle EuroBaskete vidjeli smo mogućnost da se organizacija isplati i vjerujemo da ćemo se svi zajedno veseliti uspjehu naše reprezentacije.''


U ime poduzeća EuroBasket-a obratio se direktor Boris Jakimenko koji je zaželio dobru suradnju s medijima i naznačio prve korake u organizaciji: ''Želimo dobru suradnju s predstavnicima Medija kako bi uspješno organizirali ovaj veliki košarkaški spektakl. Željeli smo predstaviti strategiju prodaje karata koje će raditi Eventim i one će krenuti u prodaju od 16. veljače 2015. Što se tiče aktivnosti vezanih za promociju ovog događaja, pred nama su veliki zadaci. Raspisat ćemo natječaj i za volontere.  Cijeli sustav se radi kao da organiziramo cijelo prvenstvo. Propisi FIBA  su vrlo precizni i tu neće biti puno improvizacije. Program seniorske reprezentacije predviđa utakmicu protiv Njemačke 14. kolovoza 2015. te turnir koji će se igrati u Areni od 26. do 28. kolovoza 2015. na kojem će uz našu reprezentaciju igrati  Estonija, BIH i Izrael. Taj turnir je naša obaveza prema FIBI.'', dodao je na kraju.