Neale Donald Walsch

Neale Donald Walsch  - Ulaznice

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Neale Donald Walsch. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Neale Donald Walsch (Milwaukee, SAD, 1943.), američki pisac duhovne književnosti.


Odrastao je u katoličkoj obitelji u kojoj je glavnu riječ imao strogi otac. Još kao dječak zanimao se za vjeru i crkvu. Neko se vrijeme interesirao za pojedine protestantske crkve i pokrete, te je intenzivno proučavao Bibliju, ali se kasnije upoznao i sa mnogim istočnjačkim doktrinama i duhovnim učenjima vezanim uz budizam, hinduizam, Vede i slično. U svojim kasnim 40-tim godinama Neale je bio jako razočaran samim sobom, te svijetom i životom. Običavao je noću pisati pisma puna ogorčenosti i ljutnje koja su mu služila kao psihološki odušak za vlastite frustracije. Jedne noći u proljeće 1992. godine odlučio je jedno takvo pismo napisati izravno Bogu. Dok je pisao pitanja o svom nesretnom životu zahtijevajući od Boga odgovore, Neale tvrdi da mu se u glavi pojavio Božji glas u obliku misli koje su bile nadahnute Bogom.


Najpoznatiji mu je serijal knjiga "Razgovori s Bogom" koje su prodane u milijunskim nakladama i prevedene na mnoge jezike. Neale prima pisma ljudi iz svih krajeva svijeta u kojima oni tvrde da su im ove knjige promijenile život. Knjiga "Razgovori s Bogom 1" bavi se osobnim pitanjima i temama koja se tiču svakog pojedinca. "Razgovori s Bogom 2" tematizira neka globalna pitanja i teme poput svjetskog mira, socijalne i ekološke ravnoteže i sl. "Razgovori s Bogom 3" bavi se najširim pitanjima i temama kao što su postojanje duše, raj, reinkarnacija, vanzemaljske civilizacije i sl.


Razgovori između Boga i Nealea traju i danas. Neale je ukupno napisao više od 20 različitih knjiga. Često putuje po svijetu i održava razne seminare i radionice na temu duhovnosti.