David Garrett  - Tickets

1 available Fan Reports

  1. Katarina Novak

    by Katarina Novak at Beč on 23.04.2017

    Explosive show je fantastičan (dva puta sam prisustvovala Explosive showu u Beču), David Garrett je vrhunski umjetnik, njegov band i prateći ansambl su također sastavljeni od vrhunskih umjetnika. Garrett je sjajan violinist i sjajan showman! Nezaboravan događaj! Presretna sam što Garrett (ponovo!) dolazi u Hrvatsku, nakon što je davne 2001. sudjelovao na Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu koncerata komorne glazbe kao izvrstan dvadesetjednogodišnji violinist!

Artist description

Najpoznatiji violinist današnjice DAVID GARRETT u sklopu turneje ICONIC 13.08. stiže na prekrasnu Ljetnu pozornicu u Opatiji!

David Garrett, proslavljeni i nekoliko puta nagrađivani virtuoz na violini, u kolovozu će u Opatiji predstaviti poseban klasični program pod nazivom Iconic, poput istoimenog albuma, inspiriran kultnim violinistima 20. stoljeća.

„Najbrži violinist na svijetu“, „moderni Paganini“, „vražji violinist“, „čudo od djeteta“… samo su neki od nadimaka tog suvremenog klasičnog i crossover violiniste koji će po treći put posjetiti Hrvatsku, te Star produkcija i Festival Opatija i s ponosom najavljuju njegov treći posjet Hrvatskoj, 13. kolovoza 2023., upravo u Opatiji, u prekrasnom ambijentu Ljetne pozornice. Inače, David Garrett je počeo svirati violinu u dobi od četiri godine, a u dobi od samo deset godina imao je svoj prvi nastup.

Nakon njegove uspješne turneje 2022. “Alive - my soundtrack” sa 32 koncerta u 11 zemalja, David Garrett otvara novu stranicu s ICONIC turnejom.

Hvaljen kao pionir modernog crossover trenda, kao i zbog virtuoznog sviranja, David Garrett jednako je uspješan u izvođenju najsloženijih klasičnih skladbi s vodećim svjetskim dirigentima i orkestrima, kao i stadionskih rock hitova kojima najviše privlači publiku.

U Opatiji će predstaviti svoj novi klasični album ICONIC inspiriran legendarnim violinistima čije su melodije oduševljavale Garretta otkada je bio dijete, pa će tako na ovoj turneji po prvi puta izvoditi program u trio formaciji, u pratnji gitare i bas gitare.

Glazba Bacha, Dvořáka, Glucka, Kreislera, Mendelssohna, Schumanna i dr. može se na albumu ICONIC čuti u novim aranžmanima za violinu, gitaru i orkestar (Franck van der Heijden i David Garret).

Skladbama na ICONIC albumu David Garrett evocira zlatnu eru violinskih virtuoza, kada su izvođači poput Zina Francescattija, Arthura Grumiauxa, Jasche Heifetza, Fritza Kreislera i Yehudija Menuhina oduševljavali publiku svojim minijaturama.