wardruna beograd - Ulaznice

Wardruna  - Ulaznice

Podaci o događaju

WARDRUNA 11. srpnja 2022. NA TAŠMAJDANU


NORDIC NIGHT OPEN AIR TOUR 2022


Svjetska koncertna atrakcija, norveški bend Wardruna je zbog komplicirane epidemiološke situacije primoran po treći puta odgoditi svoju europsku turneju, tako će i beogradski koncert koji je trebao biti održan 12. studenog u Sava Centru, konačno biti održan 11. srpnja 2022. na stadionu Tašmajdan.


Iako je planirano da beogradski koncert bude dio turneje koja se održava u zatvorenim dvoranama, management benda odlučio je da Beograd uvrsti na listu gradova koji će biti dio europske turneje „Nordic Night Open Air Tour 2022“ tijekom srpnja 2022. Ovo će ujedno biti i slavljenička turneja, jer će iduće godine band navršiti dva desetljeća rada, koji na svojim nastupima širom svijeta predstavljaju staru mudrost i tradiciju Skandinavije, a čiji su koncerti uvijek vrlo dobro posjećeni.


 „Zbog još uvijek neizvjesne situacije i stalnih promjena propisa i ograničenja putovanja od zemlje do zemlje, nemamo druge mogućnosti nego europsku turneju prebaciti na 2022. i 2023. godinu. Jedino pozitivno u cijeloj situaciji je što smo na listu dodali još nekoliko gradova.

U svoje ime i ime cijelog Wardruna teama, želim se svima zahvaliti na strpljenju, razumijevanju i podršci tijekom ovog izazovnog perioda!“ izjavio je Einar Selvik, osnivač grupe.


Bend Wardruna je poznat i po tome što održavaju ograničeni broj koncerata tijekom godine, tako da europska turneja 2022. godine obuhvaća samo 11 gradova, a Beograd je jedina predstolnica s prostora bivše Jugoslavije gdje će Wardruna nastupiti. Koncert u Dresdenu je rasprodan, a za beogradski koncert je do sada prodano preko 70% ulaznica.


Magiju skandinavskog folka članovi benda Wardruna prenose publici koristeći antičke nordijske instrumente, ali i tradiciju skandinavskih pjesnika i pripovjedača bez žanrovskih ograničenja. Njihovi nastupi su dinamični, a svaki koncert je drugačiji, jer se na poseban način povezuju s ljudima i prostorom u kome nastupaju.


Popularna serija “Vikinzi”, za koju su Einar Selvik i Wardruna komponirali muziku, doprinjela je popularizaciji njihovog stvaralaštva te publika širom svijeta željno očekuje svaki naredni koncert.