Večeras je naša fešta  - Ulaznice

večeras_lisinski20 - Ulaznice ©

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

 


[Obavijest organizatora - Music box d.o.o. - ODGOĐENO: Večeras je naša fešta]


Poštovani kupci,


Odgođen je događaj Večeras je naša fešta • Večer dalmatinskih pjesama, koji se trebao održati 21.3.2020. u Zagrebu. Novi datum održavanja još nije poznat. Sve do sada kupljene ulaznice vrijedit će za novi datum.


U slučaju da niste u mogućnosti prisustvovati novome terminu ulaznice možete vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene.
Ako ste kupili ulaznice putem stranice www.eventim.hr, molimo Vas da se javite na info@eventim.hr.


 


Djeca ne ulaze besplatno.
Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.


Za sve ljubitelje klapske glazbe dolazi još jedna muzička poslastica. Ovog ožujka u KD Lisinskom sprema se večer posvećena tradicionalnoj i suvremenoj klapskoj pjesmi koju će svojim glasovima i instrumentima uveličati predstavnici klapskog pjevanja. Svoju interpretaciju lokalne tradicije prikazat će kroz prizmu suvremenog, pop izričaja koji predstavlja novi smjer razvoja dalmatinskog klapskog pjevanja. 


Ovim projektom želi se pridonijeti očuvanju dalmatinske klapske pjesme, kao dijela nematerijalne kulturne i narodne baštine Hrvatske, koja je nepresušno  vrelo inspiracije brojnih muzikologa, etnologa, skladatelja, glazbenika i glazbenih aranžera, a najviše ljubitelja klapske pjesme. Brojne generacije koje su stvarale ovu tradiciju doživljavale su klapu kao životnu filozofiju, bijeg od stvarnosti, nasušnu potrebu uzajamnosti, prijateljstva i komunikacije, a 2012. godine ova nematerijalna-kulturna baština postavljena je na UNESCO-vu listu što dodatno pridaje važnosti njenog očuvanja.


Ove godine na večeri dalmatinskih pjesama u KD Lisinskom nastupaju:


KLAPA CAMBI


Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od  splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.


Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju sa Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih  postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo  do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina. 


KLAMPA KUMPANJI


Klapa Kumpanji osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada bilježi brojna snimanja i uspješne koncerte u raznim gradovima, dvoranama, televizijskim i radio emisijama diljem Hrvatske i Europe. Osim dominantnog a capella pjevanja, klapa ima svoj mali mandolinski sastav. U klapi „Kumpanji“ pjeva 9 pjevača, od toga ih 5 svira, a u sastavu su 3 mandoline, solo gitara, ritam gitara i bas gitara. Uz brojne i česte nastupe u Sloveniji, dobitnici su prve nagrade žirija međunarodnog festivala zborova u Veroni 1999. godine, a prva su i jedina klapa koja je nastupila u srcu Europske Unije u Bruxellesu, Berlaymont 2006. godine. Pjesme i izvedbe klape „Kumpanji“ već dugi niz godina slušaju i nagrađuju razni žiriji i publike mnogih hrvatskih festivala. Nositelji su više od trideset nagrada i priznanja sa festivala. 


TRIO GUŠT


Trio Gušt svoje korijene ima u splitskom KUD-u Filip Dević u čijem su narodnom orkestru svirali Želimir Dundić i Rade Konstantinović. Želimir je svirao violinu i mandolinu, a Rade harmoniku. Uz gitarista Željka Cvitanovića osnovali su trio 1982. i počeli nastupati izvan KUD-a. Od 1983. nose ime "Trio Gušt". Gitaristi su se često mijenjali do 1989. kada im se pridružuje Gordan Šegvić koji postaje stalni član tria. Sva trojica su glazbeno školovani, a iskustvo su osim u KUD-ovim stjecali u raznim glazbenim sastavima, orkestru HNK-a itd.


Izvode glazbu iz Hrvatske i okolnih zemalja, što im je dodatna kvaliteta i posebnost. Majstori su scenskog nastupa. "Gušt svira sve vrste popularne glazbe, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju glazbu. Prvi, električni, namijenjen je za izvođenje prvenstveno plesne glazbe, a drugi je onaj akustični, uživo.