večer klapske pjesme arena pula - Ulaznice

VEČER KLAPSKE PJESME

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Od Dubrovnika do Pule, tragovima najljepše hrvatske glazbene tradicije


VEČER KLAPSKE GLAZBE

CAMBI- ŠUFIT – ISKON- KAŠE – LUKA- SV. JURAJ HRM - VINČACE

18. lipnja 2022

Ovogodišnja sezona koncerata u Puli počinje spektakularnom večeri klapskog pjevanja. Ova tradicionalna hrvatska vokalna glazba, koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe, 18. lipnja oriti će se pulskom Arenom. Klape koje će zapjevati neke od najljepših pjesama su jedna od najslavnijih klapa Cambi, izvrsna klapa Šufit iz Splita, slavna Klapa Iskon, dubrovačka klapa Kaše, , Sv. Juraj Hrm također iz Splita, riječka Luka te Vinčace iz Novog Vinodolskog.„Glas je najljepši ljudski instrument, a naše klapsko pjevanje nema konkurenciju i zato je od izuzetne važnosti da produciramo i promoviramo ovakve koncerte i njegujemo hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu. „ rekao je Tomislav Kašljević, producent ovog klapskog spektakla.

Klapsko pjevanje je najprepoznatljiviji hrvatski autohtoni glazbeni izričaj koji se već stoljećima njeguje u Dalmaciji kao izvorištu, a s vremenom se popularnost klapa proširila na ostatak Hrvatske kao i na svijet. Stoga ne čudi da je klapsko pjevanje postalo toliko popularno i među turistima, dok je za domaću publiku to uvijek bila glazbena oaza opuštanja i vraćanja staroj hrvatskoj tradiciji.

Ovaj dvosatni program pod voditeljskom palicom Branka Uvodića pretvoriti će pulsku Arenu u malo mediteransko mjesto, a posjetitelje odvesti na glazbeno putovanje hrvatskom glazbenom tradicijom od Dubrovnika do Pule.

Klapa Cambi


Klapa Šufit