Valamar Jazz Festival 2013  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Valamar Jazz Festival: vrhunski jazz krajem lipnja u Poreču!


Već četvrtu godinu zaredom Valamar Jazz Festival u Poreču krajem lipnja okuplja niz relevantnih imena svjetske jazz scene! Festival će se održati od 25. do 29. lipnja na nekoliko porečkih lokacija pod vodstvom renomirane i jedinstvene jazz glazbenice Tamare Obrovac.Valamar Jazz Festival pruža idealan glazbeno-ljetni odmor uz maštovitu kombinaciju vrhunskog svjetskog jazza u jednom od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija - gradu Poreču! Petodnevni program uključuje gostovanje niza sjajnih glazbenika svjetske jazz scene. Festivalske pozornice su smještene u autentičnom prirodnom i povijesnom okruženju istarskog gradića; glavna festivalska lokacija je otočić Sv. Nikola koji se nalazi neposredno uz Poreč, dok se dio koncerata održava u Eufrazijevoj bazilici – Eufrazijani – jednom od najljepših spomenika ranobizantske umjetnosti na Sredozemlju.Kako bi cijeli grad Poreč odisao jazz atmosferom, bit će organiziran i niz festivalskih popratnih događanja – nastupi mladih jazz muzičara, svirke u lokalnim kafićima, ponoćni jam sessioni i after party programi.Glavni program čine osam raznovrsnih, redom renomiranih svjetskih glazbenih muzičara u raznim formacijama. Eddie Palmieri jedna je od najvećih ikona salse i latinoameričkog jazza. Tijekom pet desetljeća duge karijere snimio je 36 albuma, a za svoj doprinos svjetskoj glazbi nagrađen je s devet Grammyja. Na festivalu će nastupiti uz svoj Afro-Caribbean Jazz All Stars, jedan od najenergičnijih američkih latin-jazz i salsa sastava.Slavni kontrabasist Renaud Garcia-Fons poznat je po jedinstvenom stilu izvedbi kojim je stekao široki krug poštovatelja u svijetu glazbe. Naime, kako bi proširio tehničke mogućnosti instrumenta u svrhu veće slobode improvizacije, vlastitom je kontrabasu dodao petu žicu i taj izum kombinirao s arco i pizzicato tehnikama.Udaraljke su bile posve slučajan izbor indijskog glazbenika Triloka Gurtua koji je još kao dijete počeo svirati s majkom. Gurtu se s nevjerojatnom lakoćom kreće unutar i između različitih glazbenih svjetova, njegov osjećaj za glazbu je vrlo složen, a njegova duhovnost i empatija za razne kulture neprestano ga vodi u potragu za novim načinima ekspresija utemeljenima na autentičnoj tradiciji.
Pijanistica Ayşe Tütüncü istaknuta je predstavnica turske glazbene scene koja na našim pozornicama nije često zastupljena, pa je ovaj nastup jedinstvena prilika za upoznavanje suvremene turske glazbe temeljene na kombinaciji jazza, klasike i turske glazbene tradicije.


Mo' Blow je jedan od najboljih njemačkih klupskih bendova koji vješto kombinira soul, funk i jazz. U deset godina postojanja ovaj energični kvartet nizom turneja po Njemačkoj, Engleskoj, Rusiji, Belgiji, Poljskoj, Danskoj stekao je reputaciju klupske atrakcije.Marcin Wasilewski, Slawomir Kurkiewicz i Michal Miskiewicz bez sumnje čine jedan od najuzbudljivijih klavirskih trija europskog, ali i svjetskog suvremenog jazza - Marcin Wasilewski Trio. Nakon pet albuma pod lokalnom etiketom i niza poljskih glazbenih nagrada, od 2004. naovamo snimili su tri albuma za prestižnu etiketu ECM.Na festivalu će nastupiti i Billy Childs, trenutno jedan od najtraženijih skladatelja, aranžera i pijanista na jazz sceni, i to sa svojim All Star kvartetom. Childs je krajem travnja ove godine nagrađen prestižnom umjetničkom nagradom Doris Duke Perfoming Artist Award 2013.
U Poreč dolazi i Buster Williams, nezaobilazna figura u suvremenoj povijesti jazza s više od pedeset godina glazbenog staža, a na festivalu će nastupiti sa Something More Quartetom.Kvalitetan smještaj u svojim brojnim hotelima i kampovima osigurat će glavni pokrovitelj festivala – Valamar Hotels & Resorts Posebno za ovu priliku aranžirani su paketi koji, osim smještaja u porečkim hotelima Valamar Riviera, Valamar Club Tamaris, Valamar Rubin i Fortuna Island, uključuju i ulaznice za sve festivalske koncerte. Sve informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama www.valamar.com


Ne propustite jazz, sunce i more u Poreču od 25. do 29. lipnja!