Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Na festivalu Top Vino najprestižnija vina svijeta

Međunarodni vinski bijenale u ljubljanskom Cankarovu domu

U organizaciji tvrtke eVino 8. listopada drugi će se put održati festival Top Vino. Slovenski i ostali mediji već su prvu izvedbu u 2016. godini označili kao najprestižniji vinski događaj u Sloveniji.

Ovogodišnji festival ići će korak dalje jer će vinari imati na raspolaganju više prostora za izlaganje, bit će organizirane radionice, dok će dio poprišta biti namijenjen sve više trendovskom džinu i džin-toniku.

Na jednoj od radionica Caroline Gilby odvest će nas u svijet prestižnih vina; to je gospođa koja je od 1992. godine nositeljica prestižne titule u svijetu poznavatelja vina – Master of wine. U svijet vina ušla je nakon stečenog doktorata iz botanike i kada je shvatila da život ne želi preživjeti uz mikroskop. Po čitavom svijetu ocjenjuje vina i predavač je u najznačajnijim vinarskim školama i događajima.

Drugu radionicu vodit će Primož Lavrenčič iz „Posestva Burja“, vrhunski slovenski vinar iz Vipavske doline.

Tema treće radionice bit će čaše za vino svjetskog brenda Riedel gdje će vam razotkriti zašto je vino dobro poslužiti u odgovarajućoj čaši.

Budući da je broj mjesta u radionicama ograničen, posjet radionici bit će moguć samo uz posebnu ulaznicu.

Kupnjom ulaznice za TOP VINO posjetitelji će moći degustirati vina više od 80 vinara koji spadaju u sam svjetski vrh. Uz to najavljuju i premijerne prezentacije vina. 

Osim tridesetak najboljih slovenskih vinara na festivalu će sudjelovati i nekoliko Hrvata, među njima Vina Grgič in Vina Matošević. Na Top Vinu moći će se degustirati bordoške chateaue, šampanjce i vina najuglednijih podruma iz Italije, Austrije, Španjolske, Portugala, Gruzije, Novog Zelanda i SAD. Posebnost ovogodišnjeg festivala je da će za kušanje biti dostupna i vina koja stoje preko 100 eura po boci. Ova vina bit će dostupna u unaprijed određenim terminima.

Vrata festivala bit će otvorena od 13 do 19 sati. Iznimna lokacija koju nudi Velika prijemna dvorana Cankarova doma ugostit će ograničen broj posjetitelja. Cijena ulaznica do 17. rujna bit će 35 €, nakon toga 42 €, a na dan događaja 50 €. Dok ne budu rasprodane, ulaznice možete kupovati na mrežnoj adresi: http://eventimpartner.info/partnerhr/navodenje-prodajne-mreze/.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju:

Franci Kek kek@rock-otocec.com (00386 41 609 170)

Erika Zupanc erika@evino.si (00386 41 332 297)