TOM JONES @ Arena Pula - Ulaznice

TOM JONES @ Arena Pula - Ulaznice ©

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Grad Pula i Lira Intersound ponosno predstavljaju:

TOM JONES
PULA – ARENA
14.8.2012.

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg koncerta u Zagrebu, Tom Jones dolazi u Pulu!

Tom Jones oduševljen je ljepotom Hrvatske i energijom publike (oduševljenje je obostrano) te dolazi u Hrvatsku drugi put! Ovog ljeta, 14. kolovoza 2012. legendarni Tom Jones zapjevat će u Pulskoj Areni!

Tom Jonesova duga i izvanredna karijera konstantno dobiva na snazi. Sir Tom nastavlja s koncertima i snimanjem nove glazbe. Već više od četiri desetljeća legendarnom Tomu Jonesu raste popularnost, a najnoviji album Praise & Blame (Island/Universal) obilježen je najboljim recenzijama u cijeloj njegovoj karijeri. Glazbeni kritičari diljem svijeta jednoglasni su u pohvalama i za odlično snimljen album i za sjajne koncertne izvedbe.

Uskoro sedamdesetdvogodišnji Tom Jones i dalje odlazi na turneje i nastupa na koncertima; u izvrsnoj je formi, izgleda odlično i pun je energije. Poput vrhunskog vina -  što je stariji, to je bolji! Na koncertu u Puli, zajedno sa svojim bendom, izvest će najveće hitove poput poput It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again and If I Only Knew te izabrane pjesme s albuma Praise & Blame.

Osnovna ideja za Praise & Blame bila je “povratak korijenima”. Album je snimljen u studiju Petera Gabriela u Engleskoj, a producirao ga je Ethan Johns koji je surađivao s mnogo velikih glazbenih imena (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Cjelokupan rezultat svjedoči kako Tom Jones u kombinaciji sa svojim bendom oduševljava izvanrednim izvedbama.

”Jones pjeva dionice od moćnog, dubokog sirovog basa do elegantnog sjetnog tenora ... nasmijan i spreman na šalu, svojim izvanrednim glasom gospodari energičnim i gotovo opipljivim zadovoljstvom.“ Neil McCormick, Telegraph"

Thomas Jones Woodward rođen je 7. lipnja 1940. u Pontypridu, Južni Wales, Velika Britanija. Rano je odustao od škole (s 15), prvi put se oženio vrlo mlad (sa 17), također: rano je počeo zarađivati na svojem glasu i vrlo brzo je sklopio ugovor s Decca Records u Londonu. Temelji interes Tom nalazi u širokom rasponu glazbe. Vrlo brzo je postao je popularan. Postavio je korijene rock n’ rolla. Karijera mu konstantno raste zahvaljujući mnogobrojnim autorskim pjesmama koje su izazivački odraz njegovog duha i života.

Engleska kraljica ga je 2006.godine proglasila vitezom. Ta titula mu predstavlja posebno veliku čast koju strasno njeguje i održava. Od mnogobrojnih nagrada koje je primio mogu se istaknuti BRIT Award za izniman doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagrada od Američke Kuće Slavnih, te prestižna Music Industry Trust Award. Još jedan dokaz da je Jones interesantna osoba su česta pojavljivanja njegova lika u filmskom miljeu. U animiranom obliku ga se može vidjeti u The Simpsons, Duck Dodgers i The Emperors New Groov, a filmska pojavljivanja uključuju ulogu u Tim Burtonovom filmu Mars napada te u filmu Agnes Brown Angelice Houston.

Sponzori