tango piazzola zagreb 2022 - Ulaznice

Tango,100.obljetnica rođenja A.Piazzolle  - Ulaznice

Podaci o događaju

ASTOR PIAZZOLLA – LIBERTANGO

Uz 100. rođendan Ástora Piazzolle, kralja Novog tanga

 

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

MIRAN VAUPOTIĆ dirigent

CESARE CHIACCHIARETTA bandoneon - Italija

MARIJA VIDOVIĆ sopran

 

OFF CIKLUS U BOJAMA ARGENTINSKOG TANGA


Najnoviji koncert Off ciklusa Zagrebačke filharmonije donosi glazbenu posvetu argentinskom glazbenom geniju - VELIKOM I NEPONOVLJIVOM ÁSTORU PIAZZOLLI, koji je svijetu donio corazón, amor y sangre Novoga tanga, muzike koja se ne samo pleše, nego i sluša!


U petak 3.12. u dvorani Lisinski - naš broj 1 orkestar Zagrebačka filharmonija pridružuje se najvećim svjetskim orkestrima koji će se u povodu 100. obljetnice rođenja, brojnim koncertima i izvedbama, nakloniti "kralju Novoga tanga", slavnom argentinskom bandoneonistu i skladatelju Ástoru Piazzolli!


Na spomen njegova imena prva asocijacija je - tango! U rodnoj Argentini, koja ga je za života osporavala, Piazzolla je danas nacionalni heroj. Zračna luka njegove rodne Mar del Plate nosi njegovo ime, glazbeni konzervatorij u Buenos Airesu također. Voljeli su ga i Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan Project i slavna Grace Jones.


Google je 11. ožujka Piazzolli posvetio svoju naslovnicu, a Zagrebačka filharmonija, u Off ciklusu, priprema koncertni hommage tome velikom argentinskom umjetniku.


Maestro Miran Vaupotić - i sam vrsni poznavatelj Piazzollina opusa, za zagrebački koncert priprema reprezentativni izbor iz Piazzollina opusa, a Zagrebačka filharmonija u goste dovodi sjajnoga talijanskog bandoneonista i "Decca umjetnika" Cesarea Chiacchiarettu, koji je i sam veliki dio svoje karijere posvetio izvedbama Piazzolline veličanstvene glazbe te našu sopranisticu Mariju Vidović.


U petak 3.12. ne propustite večer glazbe, ljepote, ljubavi i strasti.


Isključite probleme i otkrijte strast Piazzolline glazbe - dobro došli u svijet Off ciklusa!