sum 41 2023 - Ulaznice

Sum 41  - Ulaznice

Podaci o događaju

Sum 41 najavili razlaz benda, a za točno mjesec dana nastupaju u Opatiji!

11.6.2023. I Ljetna pozornica Opatija I predgrupa The Lunar Year


Nakon 27 godina dinamične karijere, SUM 41 su nedavno najavili svoj razlaz. Ovaj beskompromisni pop punk bend imamo priliku možda i posljednji put gledati u Hrvatskoj za točno mjesec dana - 11. lipnja na Ljetnoj pozornici Opatija, gdje će im se kao predgrupa pridružiti britansko-hrvatski bend The Lunar Year. Prije konačne transformacije, SUM 41 su najavili i posljednji album “Heaven :x: Hell”, te posljednju svjetsku turneju.

“Biti dijelom SUM 41 od 1996. donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za zadnjih 27 godina.” - izjavili su članovi SUM 41.


Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je s albumom prvijencem “All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim. Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink-182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band. Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album “Order in Decline”, nedvojbeno najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Kao pregrupa na ovoj “pop punk fešti” domaćoj publici će se prvi put predstaviti hrvatsko-britanski bend The Lunar Year. Ovaj duo čine britanski pjevač, gitarist i basist Connor Ball, te hrvatski bubnjar Saša Maček. Zajedno, oni pop punku daju svježu energiju i stav, kombinirajući pamtljive refrene i hermetičke instrumentale.

Do pokretanja The Lunar Year projekta Connor je bio suosnivač nagrađivanog platinastog pop fenomena Vamps, obarao je ljestvice i obilazio svijet na turnejama. Saša je pak odrastao u obitelji od jedanaest bubnjara u Čakovcu i svira bubnjeve za platinste hitmejkere iz Los Angelesa - Cheat Codes. Iako su se upoznali putem interneta, za vrijeme lockdowna, glazbu su oživjeli na dobar, stari način - licem u lice. U 2021. potpisali su ugovor s M3 Recordings i pronašli savršenog partnera za snimanje - producenta Matta Malpassa koji je radio s Blink-182 i Machine Gun Kellyjem. Od tada je bend izdao EP koji je dobio velika priznanja, uključujući pjesmu broj 1 na iTunes Rock ljestvici u Ujedinjenom Kraljevstvu, nekoliko milijuna streamova i uspješnu uvodnu turneju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nedavno su objavili singl “Hey! Wait!” sa svog nadolazećeg LP-a, kojeg su napisali zajedno s Markom Hoppusom iz Blink-182.


Ulaznice za koncert SUM 41 mogu se kupiti putem Eventim online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima.