Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. URADIMO ZAJEDNO.

22. - 24. studenoga 2017., Hrvatski kulturni dom, Rijeka

Zaklada "Kultura nova" međunarodnu i interdisciplinarnu konferenciju "Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. URADIMO ZAJEDNO." organizira u partnerstvu s EPK Rijeka 2020 i u suradnji s Europskom kulturnom zakladom, a uz podršku regionalnog međuvladinog foruma Central European Initiative. Konferencija je dio projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" koji podržava UNESCO-v Međunarodni fond za kulturnu raznolikost.

 

Tema sudioničkog upravljanja postala je iznimno važna s obzirom na to da se tradicionalni javni i tržišno orijentirani modeli upravljanja sve češće pokazuju neadekvatnim u pružanju odgovora na kompleksnost izazova u kreiranju politika, promjene u socio-ekonomskom okruženju, potrebe kulturnih djelatnika, umjetnika, publike i lokalne zajednice. Konferencijom će se obuhvatiti velik raspon tema povezanih s izazovima, ograničenjima, paradoksima i perspektivama s kojima se istraživanja, prakse i politike u području sudioničkog upravljanja u kulturi suočavaju. Kako bi razumjeli značaj i ulogu sudioničkog upravljanja u kulturi važno je istražiti: promjene u društvenom i političkom kontekstu, kulturnu i socijalnu ulogu novih modela organizacija, modele i razine uključenosti svih relevantnih dionika u procese donošenja odluka te (re)organizaciju i relevantnost njihovih uloga. U skladu s time cilj je konferencije istražiti područje sudioničkog upravljanja u kulturi kroz različite aspekte i pristupe, uključujući sljedeće teme: 1) implikacije sudjelovanja u promicanju demokratskih vrijednosti u području (kulturnih) politika; 2) kompleksnosti odnosa moći i prijenosa upravljanja na više dionika; 3) razlike između privatnih, javnih i zajedničkih interesa svih relevantnih dionika; 4) etičnost u procesima sudjelovanja; 5) institucionalne promjene i inovacije kao i promjene i inovacije politika.

 

Na konferenciji će se okupiti studenti, istraživači, teoretičari, kulturni djelatnici, umjetnici, predstavnici kulturnih i umjetničkih organizacija, aktivisti, stvaraoci i donosioci politika iz cijelog svijeta i različitih disciplina: antropologije, arhitekture, umjetnosti, menadžmenta u umjetnosti i kulturi, studija kulturnih politika, kulturalnih studija, studija razvoja, ekonomije, prava, filozofije, političkih znanosti, urbanizma i prostornog planiranja, sociologije itd. Stoga konferencija predstavlja interdisciplinarni pokušaj da se prikupe informacije i rasprave različiti praktični, teorijski i politički pristupi i značenja sudioničkog upravljanja u različitim društvenim i geopolitičkim kontekstima te da se iznjedre nove ideje za integraciju ovih praksi u postojeće okvire kulturne i drugih relevantnih politika.

 

Više informacija o konferenciji možete saznati na mrežnoj stranici: http://conference.participatory-governance-in-culture.net/hr

 

Sva dodatna pitanja u vezi konferencije možete uputiti putem elektroničke pošte na e-adresu: participatory-governance-in-culture@kulturanova.hr

 

KONFERENCIJSKA KOTIZACIJA

Konferencijska kotizacija uključuje mogućnost sudjelovanja na svim sesijama, umjetničkom programu, konferencijske materijale te obroke (osvježenje, ručak i večeru). Sudjelovanje na večernjim predavanjima je besplatno.

 

Sudionici iz zemalja s UNCTAD liste, 2017.

  • Rana prijava (do 15/10/2017) = 370 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 520 HRK

Sudionici iz Hrvatske

  • Rana prijava (do 15/10/2017)= 370 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 520 HRK

Ostali (sudionici iz zemalja koje nisu na UNCTAD listi, 2017. ili iz Hrvatske)

  • Rana prijava (do 15/10/2017) = 740 HRK
  • Redovna prijava (od 16/10/2017) = 880 HRK